Nio kiest Innovam voor schadehersteltrainingen

Nog dit kwartaal begint Innovam met trainen voor automerk NIO

Nio kiest brancheopleider Innovam voor ontwikkelen en uitvoeren van compleet curriculum schadeherstel

26 februari 2024

Nog dit kwartaal begint Innovam met trainen voor automerk NIO. De Schadetechnici van NIO uit Nederland, Noorwegen, Duitsland, Zweden en Denemarken worden opgeleid bij Innovam in Nieuwegein. Innovam ontwikkelt een compleet, Engelstalig trainingscurriculum. Daarbij baseert Innovam zich op de eisen van de fabrikant én op de Branche- en Plusnorm die in Nederland gelden.

Gebaseerd op Nederlandse Branche- en Plusnorm

In veel Europese landen gelden voor Autoschadeherstel vergelijkbare kenniseisen als in Nederland. Doordat Innovam deze eisen als vertrekpunt neemt, hoeven NIO-technici die al Nederlandse of andere Europese certificaten behaald hebben, dit niet nog eens over te doen. Onno Duimel, acting Head of Service Operations Europe: “Wij hebben bewust gekozen voor Innovam als trainingspartner vanwege hun diepgaande kennis van de hoge kwaliteitsnormen die in Nederland en andere Europese markten van toepassing zijn op gebied van veilig en efficiënt schadeherstel van elektrische voertuigen. Hun expertise en internationale ervaring stellen ons in staat schadehersteltrainingen te ontwikkelen die niet alleen voldoen aan deze normen, maar tegelijkertijd uitblinken in kwaliteit en relevantie."

Maatwerk voor NIO-reparatiemethodes

Innovam gaat voor NIO maatwerk trainingen ontwikkelen. Zoals technische praktijktrainingen over de electronische systemen van NIO, waaronder het High Voltage-systeem en de zeer geavanceerde ADAS-systemen. Verder zijn voor NIO moderne verbindingstechnieken voor staal en aluminium belangrijk. NIO gebruikt in haar carrosserieën veel aluminium. Daarom wordt aan het lassen van aluminium in het curriculum 4 dagen besteed.

Leo Fransen, Algemeen directeur van Innovam: “Zowel in schadeherstel als techniek bedienen we fabrikanten met maatwerkoplossingen. We zijn er enorm trots op dat we NIO aan onze klantenportefeuille mogen toevoegen. We pakken deze opdracht dan ook met veel plezier aan.”

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Trainingscurriculum Schadeherstel

Voor Nio baseren we het trainingscurriculum op de eisen van de fabrikant én op de Branche- en Plusnorm die in Nederland gelden.

Complete dienstverlening voor Importeur Accounts

Voor verschillende importeurs verzorgen we complete opleidingsplannen, trainingsfaciliteiten en bieden we administratieve ondersteuning.