Training: Laadkleppen Periodieke Keuringen

De beste voorbereiding op de toetsing Keurmeester LPK

Wil je keurmeester worden voor het uitvoeren van Laadkleppen Periodieke Keuring (LPK)? En werk je bij een RAI carrosseriebedrijf dat werkt met het LPK keurmerk? Deze training bereidt je voor op de toetsing waarmee je het erkende certificaat 'Keurmeester LPK' kunt behalen.

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }}* {{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPriceWithoutDiscount | euroPrice(0) }}

Wanneer wil je beginnen?

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Désirée, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087635.

* Prijzen zijn exclusief btw en examen.

Trainingsinformatie

WAAROM DE TRAINING LAADKLEPPEN PERIODIEKE KEURINGEN?

In de Arbowet worden strenge eisen aan het inbouwen en onderhouden van hydraulische laadkleppen/personenliften gesteld. Het doel van deze eisen is om het werken met hydraulische laadkleppen/personenliften veiliger te maken en ongelukken met deze arbeidsmiddelen terug te dringen. Daarom is er toezicht op het inbouwen en onderhouden van hydraulische laadkleppen/personenliften. Hiervoor moet een laadkleppen periodieke keuring (LPK) worden uitgevoerd door een bevoegde keurmeester.

Tijdens deze training leer je hoe je zelf LPK-keuringen effectief uitvoert volgens de daarvoor geldende normen.

Dit is een training voor RAI carrosseriebedrijven met LPK-keurmerk
Deze training is voor medewerkers van RAI carrosseriebedrijven die werken met het LPK-keurmerk. BOVAG werkt samen met Aboma voor keuringen van laadkleppen. Wil je meer weten? Alle informatie staat op de website van het BOVAG Laadklepkeurmerk.

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD?

De eendaagse training bestaat uit een halve dag theorie en een halve dag examen. Een goede voorbereiding is gewenst. Je kunt de lesstof doornemen en keuringen uitvoeren onder leiding van een ervaren keurmeester.

Eerst behandelen we de werking van hydraulische laadkleppen/personenliften en het uitvoeren van de keuring als theorieles. Daarna voer je de praktijktoets uit. Je keurt een laadklep of personenlift aan een voertuig. De examinator observeert en beoordeelt de keuring. Vervolgens maak je een BKS-theorietoets met meerkeuzevragen. Bij goed gevolg ontvang je het certificaat 'Keurmeester LPK'.

WAT LEER IK TIJDENS DE TRAINING?

Na het volgen van deze module kun je:

  • een LPK-keuring volgens de geldende normen uitvoeren
  • onderbouwen op grond waarvan een gemonteerde hydraulische laadklep/personenlift goed of afgekeurd moet worden
  • een goed advies uitbrengen over de verschillende aspecten van het keuringsrapport
  • aangeven waar de knelpunten zitten voor de gehele installatie.

HOE ZIT HET MET EXAMEN EN CERTIFICERING?

Tijdens de training voer je als praktijktoets een keuring van een laadklep of personenlift aan een voertuig uit. De examinator observeert en beoordeelt de keuring. Vervolgens maak je een BKS-theorietoets met meerkeuzevragen. Bij goed gevolg ontvang je het certificaat 'Keurmeester LPK'.

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

Om deze training te kunnen volgen moet je ervaring als laadklepmonteur hebben. Praktijkkennis van keuringen onder leiding van een ervaren keurmeester is wenselijk.

Voor wie

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar. Klik op onderstaande knop en laat je e-mail achter voor updates over nieuwe data.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan je belangstelling. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.