E-voertuigen

Alle trainingen voor veilig werken aan e-voertuigen

E-voertuigen zijn uitgerust met een High Voltage (HV) systeem. Hierbij komen spanningen vrij die veel hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat je weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan. Onze trainingen voor e-voertuigen zijn een must voor iedereen die met deze auto’s werkt. Van monteur tot verkoper.

e-learning: Update NEN 9140: 2019

Deze online training legt op een leerzame manier uit wat de vernieuwing van de norm 9140 inhoudt en wat dat voor consequenties heeft voor het werken aan e-voertuigen in de werkplaats.

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten te herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. Inclusief certificaat NEN-9140.

Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Tijdens deze training leer je hoe je veilig metingen kunt verrichten om zo zeker te zijn dat de het HV-systeem veilig is om aan te werken door jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP).

Onderhoud en reparatie van e-voertuigen (HV-batterij)

Na de training kan je eenvoudige reparaties aan e-voertuigen uitvoeren en ken je de laadmogelijkheden en strategieën voor HV-batterijen van e-voertuigen.

Diagnose aan e-voertuigen (HV-batterij)

Nadat je de e-learning en de praktijkdag hebt gevolgd kan je een herhaaldelijk stappenplan opstellen en toepassen in relatie tot een diagnose van laadpalen en HV-batterijen van e-voertuigen.

Alles over veilig werken aan e-voertuigen en NEN 9140

Veilig werken aan EV voor monteurs en andere dienstverleners

Alles over e-voertuigen

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.