E-voertuigen trainingen

Alle trainingen voor veilig werken aan e-voertuigen

E-voertuigen zijn uitgerust met een High Voltage (HV) systeem. Hierbij komen spanningen vrij die veel hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat je weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan. Onze trainingen voor e-voertuigen zijn een must voor iedereen die met deze auto’s werkt. Van monteur tot verkoper.

Totaalpakket: Veilig werken aan e-voertuigen (NEN-9140)

Profiteer van het NEN-9140 totaalpakket. Je start met de basistraining (VOP). Hierin leer je op een veilige manier onderhoud verrichten aan e-voertuigen. In de gevorderde training (VP) ga je aan de slag met het controleren en spanningsvrij maken van het HV-systeem.

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. En je leert welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen.

Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Tijdens deze training leer je hoe je veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo ben je er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Inclusief branche-erkend certificaat NEN-9140.

Veilig werken aan e-bedrijfsvoertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici die op een veilige manier onderhoud aan e-bedrijfsvoertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. En je leert welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen.

Veilig werken aan e-bedrijfsvoertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici. Je leert hoe je veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo ben je er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Inclusief branche-erkend certificaat NEN-9140.

e-learning: NEN 9140 voor Werkverantwoordelijke

Deze online training legt uit wat de de norm NEN 9140 inhoudt en wat deze verplichte norm voor consequenties heeft voor het werken aan e-voertuigen in de werkplaats. Verplichte kost voor de werkverantwoordelijke (WV NEN 9140) want: welke verantwoordelijkheden heb je precies?

Online training: Adviseur EV & Hybride voertuigen Basis

Na het volgen van deze online training beschik je over basiskennis van elektrisch rijden. Je leert welke kansen er liggen voor het autobedrijf en hoe je klanten adviseert bij de aanschaf van een EV, of bij het gebruik en onderhoud ervan.

Veilig demonteren van e-voertuigen (NEN 9140)

Deze training is voor autodemonteurs die op een veilige manier e-voertuigen moeten kunnen demonteren. Je leert hoe je moet omgaan met beschadigde of vervormde lithium-ion batterijen en accu's. Ook vertellen we je alles over de veiligheidseisen volgens de norm NEN9140.

e learning: Waterstof in mobiliteit

Deze online training gaat over de toepassing van waterstof als 'brandstof van de toekomst'. Je leert wat waterstof is en hoe het wordt gemaakt. Ook vertellen we je alles over de toepassing van waterstof in de verschillende waterstofvoertuigen. En je leert welk onderhoud deze voertuigen nodig hebben. Ook de regelgeving komt uitgebreid aan bod.

Norm NEN 9140 (boek)

Het boek: Norm NEN 9140:2019 is een belangrijk boek voor werkgevers: zij hebben de zorgplicht voor de veiligheid van het personeel bij het werken aan e-voertuigen. Het is ook een toegankelijk naslagwerk voor in de werkplaats.

Veilig werken aan waterstofvoertuigen

Deze training is voor medewerkers die op een veilige manier onderhoud aan waterstofvoertuigen moeten kunnen verrichten. Tijdens deze training leer je om te gaan met de branchenorm, de ARBO wetgeving en de richtlijnen van de fabrikant.

Alles over veilig werken aan e-voertuigen en NEN 9140

Veilig werken aan EV voor monteurs en andere dienstverleners

Alles over e-voertuigen

Waarom kiezen voor een e-voertuigen training van Innovam?

  • meerdere trainingen; van basiskennis tot uitdagende diagnose
  • meerdere trainingslocaties; zo zijn we nooit ver weg
  • online theorie; makkelijk te volgen vanuit huis of werk
  • praktijk in kleine groepen; zo is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht
  • haal het NEN 9140 certificaat; zo voldoe je aan de wettelijke verplichtingen 

Welke e-voertuigen trainingen zijn er bij Innovam?

Recent bekeken

{{ product.Name }}

{{ product.SummaryDescription }}

{{ product.CoreProduct.ProductPrice.WebPrice | euroPrice(0) }}
* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.