E-voertuigen trainingen

Alle trainingen voor veilig werken aan e-voertuigen

E-voertuigen zijn uitgerust met een High Voltage (HV) systeem. Hierbij komen spanningen vrij die veel hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat je weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan. Onze trainingen voor e-voertuigen zijn een must voor iedereen die met deze auto’s werkt. Van monteur tot verkoper.

e-learning: Update NEN 9140

Deze online training legt op een leerzame manier uit wat de vernieuwing van de norm NEN 9140 inhoudt en wat dat voor consequenties heeft voor het werken aan e-voertuigen in de werkplaats. Verplichte kost voor de werkverantwoordelijke (WV NEN 9140).

Totaalpakket: Veilig werken aan e-voertuigen (NEN-9140)

Profiteer van het NEN-9140 totaalpakket. Je start met de basistraining (VOP). Hierin leer je op een veilige manier onderhoud verrichten aan e-voertuigen. In de gevorderde training (VP) ga je aan de slag met het controleren en spanningsvrij maken van het HV-systeem.

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. Inclusief certificaat NEN-9140.

Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Tijdens deze training leer je hoe je veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo ben je er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP).

Totaalpakket: Onderhoud, reparatie en diagnose van e-voertuigen (HV-batterij)

Profiteer van het HV-batterij totaalpakket. Je start met onderhoud en reparatie. Leer alles over de laadmogelijkheden en -strategieën voor HV-batterijen. In de diagnosetraining leer je de diagnosestappen bij batterijmanagement.

Onderhoud en reparatie van e-voertuigen (HV-batterij)

Na de training kan je eenvoudige reparaties aan e-voertuigen uitvoeren en ken je de laadmogelijkheden en strategieën voor HV-batterijen van e-voertuigen.

Diagnose aan e-voertuigen (HV-batterij)

Nadat je de e-learning en de praktijkdag hebt gevolgd kan je een herhaaldelijk stappenplan opstellen en toepassen in relatie tot een diagnose van laadpalen en HV-batterijen van e-voertuigen.

Veilig werken aan e-bedrijfsvoertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici die op een veilige manier onderhoud aan e-bedrijfsvoertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. Inclusief certificaat NEN-9140.

Veilig werken aan e-bedrijfsvoertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Deze training is voor bedrijfsauto-technici. Je leert hoe je veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo ben je er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP).

Veilig demonteren van e-voertuigen (NEN 9140)

Deze training is voor autodemonteurs die op een veilige manier e-voertuigen moeten kunnen demonteren. Je leert hoe je moet omgaan met beschadigde of vervormde lithium-ion batterijen en accu's. Ook vertellen we je alles over de veiligheidseisen volgens de norm NEN9140.

Alles over veilig werken aan e-voertuigen en NEN 9140

Veilig werken aan EV voor monteurs en andere dienstverleners

Alles over e-voertuigen

Recent bekeken

{{ product.Name }}

{{ product.SummaryDescription }}

{{ product.CoreProduct.ProductPrice.WebPrice | euroPrice(0) }}
* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.