Alles over ondernemen in het EV-tijdperk

Als je weet wat er speelt kun je duidelijke keuzes maken

Als eigenaar van een autobedrijf zie je de ontwikkelingen in de markt van elektrisch rijden elkaar snel opvolgen. Maar wat betekent dit precies voor jou, je personeel en de toekomst van je bedrijf? Als er veel vragen zijn, is het fijn om te weten dat er ook antwoorden zijn.

Onderhoud aan elektrische auto’s is anders dan aan auto’s met een verbrandingsmotor. De onderhoudskosten en onderhoudsfrequentie van een elektrische auto liggen gemiddeld lager. Doordat minder onderdelen periodiek vervangen moeten worden zoals motorolie, bougies, een luchtfilter en distributieriem is dus een andere aanpak nodig. Hoe ga je hier als bedrijf mee om is dan de vraag.

Als de nieuwprijzen dalen en het aanbod toeneemt, kan het snel gaan met EV. Investeer je in nieuwe techniek of houd je het bij oude techniek? Als je weet wat er speelt kun je duidelijke keuzes maken. Of kies voor een combinatie.

Netwerk van specialisten: EDGe Mobility

EDGe Mobility is een keurmerk dat autobedrijven ondersteunt op het gebied van elektrisch rijden. Het keurmerk betekent dat een autobedrijf beschikt over gespecialiseerde vakkennis voor reparatie en onderhoud van elektrische auto’s, maar ook als het gaat om advies bij aanschaf van een elektrische auto en een laadoplossing kunnen consumenten er terecht.

Alle aangesloten bedrijven beschikken over de Tesla Toolbox. Met deze Tesla diagnosetester kunnen alle modellen Tesla uitgelezen worden zonder dat daarvoor een kabel of interface op de auto hoeft worden aangesloten. Hiervoor hoeft de auto dus niet in de garage te zijn, maar kan ook gewoon geparkeerd staan bij de berijder voor deur, of op het werk. Prettig voor de klant, want het scheelt een afspraak maken. En daarnaast ideaal voor de garage, omdat de auto al uitgelezen is voordat hij bij de garage aangeboden wordt.

Kwaliteitskeurmerk

EDGe Mobility is een kwaliteitskeurmerk voor de consument. Het geeft zekerheid over de vakkennis in het bedrijf. Niet alleen in de werkplaats, ook in de showroom. Verkopers worden bijvoorbeeld ook getraind op het gebied van aanschaf, laadtechnieken, laadpassen en laadpalen.

Ondersteuning voor deelnemers

Aangesloten bedrijven krijgen ondersteuning in de vorm van structurele trainingen en technische informatie. Die trainingen zijn niet alleen technisch, maar ook op het gebied van bedrijfsvoering wordt er training gefaciliteerd hoe om te gaan met elektrificatie (de EV Businessplan-training).  Daarnaast kunnen deelnemers terugvallen op remote diagnostics, inclusief de Tesla Toolbox, en een technische helpdesk met specifieke ev-kennis. Dit wordt ingevuld door Innovam en AutoNiveau. Verder krijgen deelnemers verschillende marketingmiddelen en korting op laadpalen.

Sluit je aan

Toekomstgerichte  ondernemers die continuïteit van hun autobedrijf willen, sluiten zich daarom nu aan bij EDGe Mobility om deel uit te maken van het netwerk van experts op het gebied van elektrisch rijden.

Neem een kijkje bij EDGe Mobility