APK Keurmeester Lichte Voertuigen

Maak de weg veiliger en word nu APK-keurmeester

Wil je APK keurmeester worden voor personenauto's? Deze training is de ideale voorbereiding op het examen APK Keurmeester Lichte Voertuigen. Een intensieve theorie- en praktijktraining. Wij reserveren voor jou het examen.

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice - basketProduct.Product.ProductPrice.SubsidyTotal | euroPrice(0) }}* {{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPriceWithoutDiscount | euroPrice(0) }}

Wanneer wil je beginnen?

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Henk Pieter, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087923.

* Prijzen zijn exclusief btw en examen.

Trainingsinformatie

WAAROM DE TRAINING APK KEURMEESTER LICHTE VOERTUIGEN?
Als APK-keurmeester controleer je of auto’s voldoen aan de veiligheids- en milieueisen. Alleen een bevoegd APK-keurmeester met een geldig Nederlands APK-diploma mag deze keuringen uitvoeren. Wil je APK-keurmeester voor personenauto's worden? Dan is onze training APK Lichte Voertuigen precies wat je zoekt. 

Deze opleiding bereidt je voor op het officiële examen. Na afronding ben je klaar om het diploma APK Keurmeester Lichte Voertuigen (APK 2) te behalen.

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD?
De training bestaat uit vijf sessies, inclusief drie volledige trainingsdagen bij Innovam. Tijdens de eerste sessie krijg je een APK-werkboek waarin je veel oefeningen maakt. Deze oefeningen bespreek je klassikaal en helpen je goed werken met de regelgeving. Vanaf het begin van de training heb je toegang tot tien online oefenmodules, elk gericht op een keuringsaspect. Oefen de theorie zo veel je wilt.

Sessie 1: Regelgeving en basisprincipes
Je leert over de regelgeving en administratieve procedures die belangrijk zijn voor het APK-keuringsproces. Je bestudeert de opbouw van voertuigen, met speciale aandacht voor roest. 

Na deze eerste sessie start je met een uitgebreide e-learning. Via animaties en simulaties verduidelijken we de keuringseisen. Met simulaties van een platenbank en remmenbank leer je stap voor stap de benodigde berekeningen te maken.

Sessie 2: Milieu en remsystemen
In deze sessie leer je over de impact van motoren op het milieu. We behandelen onderwerpen zoals uitlaatgassen, de deeltjesteller en EOBD (On-Board Diagnostics). Je krijgt inzicht in de technische en veiligheidsaspecten van remsystemen. Daarnaast leer je hoe je remkrachten berekent.

Sessie 3: Virtuele Classroom Training (online)
Je volgt een Virtual Classroom Training (VCT) vanuit huis of je werkplek. Deze online sessie van één uur richt zich op remmen en remberekeningen. Zorg voor een computer met internetverbinding en geluid.

Sessie 4: Voertuigmechanica
Tijdens deze sessie ga je aan de slag met krachtoverbrenging, ophanging, banden en veersystemen. Ook de onderwerpen stuurinrichting en carrosserie komen uitgebreid aan bod. Daarnaast behandelen we zowel de praktijk als de theorie van verlichting, inclusief de nieuwste koplampregels.

Sessie 5: Examenvoorbereiding (halve dag)
De laatste sessie besteed je aan huiswerkbespreking en examenvoorbereiding. Je maakt een oefenexamen om je kennis en vaardigheden te testen. De resultaten bespreek je met je trainer, zodat je goed voorbereid bent op het echte examen.

WAT LEER IK TIJDENS DE TRAINING?

  • Werken met de online APK-regelgeving van het RDW.
  • Administratieve procedures.
  • Keuringsrapport en afmeldprocedure.
  • Alle keuringsaspecten: roest, motor, brandstofsystemen en milieu, aandrijving, assen en wielophanging/banden, stuurinrichting, remmen, verlichting, carrosserie.
  • Erkenningsregeling en sanctiesysteem keuringsinstantie/keurmeester.

HOE ZIT HET MET EXAMEN EN CERTIFICERING?
De training bereidt je voor op het examen APK 2 Lichte Voertuigen bij IBKI in Nieuwegein. Wij reserveren dit examen voor jou. Voordat we je kunnen inschrijven hebben we bepaalde documenten van je nodig. Meer informatie hierover ontvang je in de uitnodiging.

Tip: Maak alvast een kopie van je diploma Eerste (Bedrijfs)Autotechnicus en vraag je verklaring omtrent gedrag (VOG) aan.

HEB IK VOORKENNIS NODIG?
Je kunt deze training volgen als je een van de volgende diploma's hebt: Eerste (Bedrijfs)Autotechnicus, EVC-rapportage of Bevoegd Keurmeester Zware Voertuigen. Ook heb je een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) nodig. Bekijk de toelatingseisen.

Voor wie

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar. Klik op onderstaande knop en laat je e-mail achter voor updates over nieuwe data.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan je belangstelling. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Inschrijven training vanaf juli 2024

We zijn bezig met het bijwerken van onze training APK Keurmeester Lichte Voertuigen. Daarom zijn de trainingsdata nog niet beschikbaar op onze website. Je kunt je wel alvast aanmelden.

Laat hieronder je contactgegevens achter en geef je voorkeursdata voor de training aan. Wij nemen zo snel mogelijk contact met je op om je inschrijving in orde te maken. 

Locatie Nieuwegein. De laatste datum in een rij is van het examen bij IBKI.
Graag invullen als je bedrijf de factuur betaalt.

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.