Airco Onderhoud

1-daagse cursus airco vullen, repareren en service verlenen

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice | euroPrice(0) }} *

Direct je keuze maken

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Anja, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087923.

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.

Trainingsinformatie

WAT LEER IK?
De training Airco Onderhoud is ontwikkeld voor technici met het diploma Terugwinnen Mobiele Airco's, die meer willen weten over het aircosysteem. Ben je bijvoorbeeld lang bezig met het vullen van het aircosysteem of lukt het je niet om defecten op te sporen? Dan is deze training de perfecte aanvulling op de kennis die je al hebt.

Tijdens de f-gassentraining hebben we besproken uit welke componenten het aircosysteem bestaat; tijdens deze training airco onderhoud gaan we dieper in op de elementen die invloed hebben op dit systeem, en laten we zien hoe je controleert welk onderdeel defect is. Ook leer je hoe je diagnoses kunt stellen door middel van temperatuur- en drukmetingen.

OMSCHRIJVING TRAINING
Tijdens de onderhoudstraining behandelen we elementen die invloed hebben op het airco-systeem, en hoe je controleert welk onderdeel defect is; in de koudekring zelf of in delen van de auto die de werking beïnvloeden. Je leert onderhoud aan het aircosysteem te doen en diagnoses te stellen door middel van temperatuur- en drukmetingen.

Verder komen de volgende onderwerpen aan bod:

  • Leer vacumeren: resterend vocht moet voldoende uit de installatie verwijderd worden. Anders kan dit problemen opleveren waardoor het systeem beschadigd kan raken of zelfs kan uitvallen.
  • Leer deskundig vullen: door ondeskundige handelingen tijdens het vullen kan de compressor door vloeistofslag beschadigd raken. het gevolg is grote interne vervuiling. Een nieuwe compressor kan pas na vakkundig spoelen van het systeem gemonteerd worden.
  • Controleer de installatie: hiermee voorkom je versnelde uitval. Je controleert temperaturen, drukken, inschakelen beveiligingen en inschakelen van de condensorventilator voordat je de auto weer meegeeft aan de klant.

VOORKENNIS
Alleen als je het f-gassencertificaat hebt, kun je de praktijkopdrachten in deze training doen. Zorg er dus voor dat je dit certificaat hebt voordat deze training begint. We werken in de training ook met een elektrische auto (BEV) met het koudemiddel R1234yf. Wij raden daarom ook aan de training Veilig werken met hybride en elektrische voertuigen (NEN9140) gevolgd te hebben.
Heb je hier vragen over, bel ons dan voor advies.

Kenmerken

Data & locaties

Op dit moment zijn er geen traininigen beschikbaar.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan een voorinschrijving. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Klantbeoordeling

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • Af: OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.

Gerelateerde trainingen:

(f-gassen certificaat) Airco terugwinnen koudemiddelen

Deze training f-gassen van 1 dag in combinatie met e-learning bereidt je voor op het examen 'f-gassen mobiele airco'. Dit certificaat is verplicht voor technici die met koudemiddel werken.

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. Inclusief certificaat NEN-9140.