Hoe word ik Autospuiter?

Met cursussen voor Autospuiter en Spotrepair vul je je opleiding aan

Ben je geïnteresseerd in het vak van autospuiten, dan ben je misschien benieuwd naar de stappen die je moet nemen om een pro te worden in dit vakgebied. Op deze pagina vind je informatie over het vak Autospuiter, de opleidingseisen, cursus Spotrepair, en meer.

Wat doe je als autospuiter?

Als autospuiter ben je verantwoordelijk voor het aanbrengen van lak op auto’s  nadat je de ondergrond voorbewerkt, waarbij je ervoor zorgt dat de afwerking perfect is. Je speelt een belangrijke rol in het herstellen van de oorspronkelijke staat van beschadigde auto's. Daarbij gebruik je technieken zoals spotrepair om kleine schades te repareren.

Is het beroep autospuiter iets voor jou?

Heb je een passie voor auto's en ben je geïnteresseerd in het herstellen van hun uiterlijk? Ben je geduldig, nauwkeurig en heb je oog voor detail? Dan zou het beroep van autospuiter goed bij jou kunnen passen. Het is een vak dat vakmanschap vereist en waarin je trots kunt zijn op het eindresultaat van je werk.

Opleiding tot Autospuiter

Om autospuiter te worden, kiezen veel mensen voor mbo-opleiding bij een ROC. Tijdens die opleiding duik je niet alleen in de theorie, maar ga je ook uitgebreid aan de slag met praktijkopdrachten. De mbo-opleiding Autospuiter duurt zo'n 2 tot 3 jaar. Je kunt daarna doorstromen naar de opleiding Eerste Autospuiter.

Waar kan je gaan werken na de opleiding?

Na het afronden van de mbo-opleiding tot autospuiter liggen er verschillende mogelijkheden voor je open. Je kunt aan de slag bij een autoschadeherstelbedrijf of afdeling autoschade bij een autobedrijf. Ook kun je ervoor kiezen om zelfstandig ondernemer te worden en je eigen autospuitbedrijf te starten.

Wat is Spotrepair?

Spotrepair is een techniek binnen het autospuiten die zich richt op het plaatselijk herstellen van kleine beschadigingen aan de lak. Het is een efficiënte en kosteneffectieve methode om lokale schade, zoals krassen, deuken of lakfouten, te herstellen. Deze techniek vereist niet alleen vaardigheid in het mengen van verfkleuren, maar ook precisie en vakmanschap om het herstel naadloos te laten integreren met de bestaande lak.

Cursus spotrepair: een specialisatie voor autospuiters

De cursus Spotrepair is een waardevolle aanvulling op de mbo-opleiding Autospuiter. Tijdens deze cursus krijgen autospuiters de kans om zich te verdiepen in de specifieke technieken en methoden die nodig zijn voor effectieve spotrepair. De focus ligt op het herstellen van kleine beschadigingen met minimale verstoring van het omliggende lakoppervlak.

Wat leer je tijdens de training spotrepair?

Tijdens de training Spotrepair bij Innovam leer je de vaardigheden om een spotrepair uit te voeren op zowel een voorscherm als een bumper. Je gaat hands-on ervaring opdoen in het herstellen van beschadigingen op deze auto-onderdelen. Je leert ook hoe je de spotrepair vervolgens vakkundig uitpoetst. Na afronding van de training kan je zelfstandig kleine beschadigingen repareren. Je kan spotrepairs uitvoeren op zowel staande als liggende delen.

Wat zijn de kosten voor de cursus?

De training Spotrepair kost € 662 excl. btw. Voor de praktijkdag kom je een hele dag naar Innovam Schadeherstel. Tijdens deze dag kan je volop oefenen. Wij zorgen voor een lekkere lunch. Na afloop van de training ontvang je het bewijs van deelname.

Hoe kan je je aanmelden voor de training spotrepair?

Meer informatie en beschikbare data voor de training Spotrepair vind je via onderstaande link. Hier kan je de training ook eenvoudig bestellen.

Spotrepair

Spotrepair leren of je vaardigheden verbeteren? Dan volg je deze training. Ga aan de slag in onze werkplaats vol modern materiaal. Na afloop ontvang je een bewijs van deelname. Meer weten? Lees snel verder!