Je begeleidt een EAT of TS leerling voor kerntaak: Reparatie

Ontvang een lijst met alle werkzaamheden die je aan je leerling moet leren

Begeleid je een BBL-leerling, dan leert hij het vak in het leerbedrijf. Welke werkzaamheden moet je hem precies leren? Zijn opleiding is verdeeld is kerntaken. En per kerntaak ligt vast op welke opdrachten je hem moet beoordelen. Sommige opdrachten kunnen ook voorkomen op het praktijkexamen. Ontvang per e-mail een handige lijst van alle opdrachten. Daarmee kun je zijn schooljaar plannen, en checken of je leerling klaar is voor het examen.

Welke werkzaamheden moet mijn leerling leren?

Als je een BBL-leerling begeleidt dan bestaat zijn opleiding uit een aantal kerntaken. Wil je weten werkzaamheden je je leerling moet leren, ontvang dan per e-mail een lijst van alle werkzaamheden.

Klik op bovenstaande knop. Hierna zie je alle werkzaamheden die je leerling moet leren. Per opdracht kun je aangeven of jullie het hem zelf willen leren. Bedenk bijvoorbeeld of jullie er zelf tijd voor hebben en of jullie de vereisten kennen. Kies je bij een opdracht voor 'nee', dan zie je welke basiskennis je hiervoor bij Innovam kunt leren, kijken of doen. Je kunt noteren of je dit wilt. 

Nadat je alle werkzaamheden hebt doorlopen ontvang je per e-mail een overzicht waarop je alle werkzaamheden ziet staan. Dit kun je gebruiken om het schooljaar te plannen. Als je je leerling ook bij Innovam wilt laten leren, nemen we contact met je op om het maatwerk opleidingsplan met je te bespreken.

Voor wie is deze kerntaak?

Je begeleidt een leerling voor de kerntaak Reparaties. Dit is de tweede kerntaak van de opleidingen Autotechnicus, Eerste Autotechnicus en Technisch Specialist.

Wie beoordeelt de leerling?

De leerling wordt beoordeeld door de leermeester, en school of IBKI. Deze kerntaak bestaat uit 2 delen:

  1. De beoordeling van bepaalde werkzaamheden in het leerbedrijf.
    Dit wordt beoordeeld door de leermeester.
  2. De beoordeling van bepaalde werkzaamheden tijdens het praktijkexamen.
    Dit wordt beoordeeld door school of IBKI.

Waar leert hij deze werkzaamheden?

Het leerbedrijf moet ervoor zorgen dat de leerling bepaalde werkzaamheden kan leren. In het leerbedrijf of bijvoorbeeld bij Innovam. Voor veel werk is goede basispraktijkkennis nodig. Dit leer je op RPT-dagen zoals Basis Elektronica. 

Sommige werkzaamheden komen in het bedrijf niet voor, of kun je er niet leren zoals voor het examen nodig is. Daarvoor zijn er RPT Keuzeopdrachten en RPT Keuzedagen. Je leerling kan opdrachten komen oefenen, of nog eens herhalen als voorbereiding op het examen.