Visualisatiebedrijf Zwartlicht overgenomen door opleider Innovam

Per 1 november zijn de twee samen verdergegaan als een bedrijf

Samen met Innovam maakt Zwartlicht onder meer applicaties die technici gebruiken bij het trainen met nieuwe voertuigen. Zo kun je via deze apps een auto projecteren alsof hij recht voor je staat.

10 november 2022

Het visualisatiebedrijf Zwartlicht is onderdeel geworden van Innovam, de opleider van de mobiliteitsbranche. Samen ontwikkelen de twee partijen al 15 jaar leermethodes met behulp van 3D en virtual reality.

3D-visualisatie, virtual reality en augmented reality

Zwartlicht is een Utrechts mediabedrijf gespecialiseerd in 3D-visualisatie, virtual reality en augmented reality. Deze technologieën gebruikt Innovam bij technische- en verkoopgerelateerde trainingen in binnen- en buitenland. Per 1 november zijn de twee samen verdergegaan als een bedrijf. “Daarmee verdwijnt de naam Zwartlicht, maar is ons team slagvaardiger dan ooit”, zegt Michael Jaggoe, mede-oprichter van Zwartlicht.

Applicaties voor vakmensen

Samen met Innovam maakt Zwartlicht onder meer applicaties die technici gebruiken bij het trainen met nieuwe voertuigen. Zo kun je via deze apps een auto projecteren alsof hij recht voor je staat. Met je smartphone of tablet loop je er dan omheen en krijg je een ruimtelijk beeld van het voertuig. Met behulp van  3D-handelingen kun je dan bijvoorbeeld het motorblok zien. Of je maakt de auto transparant, zodat je de bedrading kunt inspecteren.

Lange en goede samenwerking

“Al meer dan 15 jaar werken wij samen met Innovam aan nieuwe digitale leermethodes. Zo hebben we mooie oplossingen gemaakt met behulp van virtual reality en augmented reality. Ook hebben we een eigen metaverse gecreëerd. Dit is een online omgeving waarin je in 3D virtueel met anderen samen kunt komen om te communiceren en leren”, aldus Jaggoe.

“Deze oplossingen vormen steeds vaker een onderdeel van een pakket van lesmaterialen en zijn zelfs beschikbaar voor consumenten in de App stores. Binnen Innovam werken wij verder aan de professionalisering en groei van deze oplossingen als onderdeel van de vele technische en verkoop gerelateerde trainingen die Innovam in opdracht van haar nationale en internationale klanten ontwikkelt”.

Gerelateerd aan dit nieuwsbericht

Interactieve lesmaterialen

In onze state of the art XR-studio ontwikkelen we interactieve lesmaterialen. De lessen worden ‘leuker’ gevonden en beter onthouden. 

Veelzijdige filmproducties

Met ons team van professionals en twee super studio’s, staan wij klaar om evenementen tot een succes te maken. Van begin tot eind en van concept tot en met de oplevering.