Alles over camper- en caravankeuring

Wanneer mag je keuringen uitvoeren? En is een camper- en caravankeuring eigenlijk verplicht? Lees alles over de inhoud, frequentie, trainingen en examens. Volg de trainingen om optimaal voorbereid te zijn op het examen.

Waarom een BOVAG Caravan-, Camper- en aanhangwagenkeuring?

Om zeker te weten dat een caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft is het belangrijk om periodiek onderhoud in te plannen. Klanten gaan hierdoor met een veilige caravan of camper op vakantie, en dat voorkomt weer zorgen en het verlengt de levensduur.

Een BOVAG caravan-, camper- en aanhangwagenkeuring is door specialisten ontwikkeld. Bij een keuring worden autotechnische (in geval van een camper), elektro, opbouw en onderstel gecontroleerd. Een keuring is interessant voor zowel gebruikte als nieuwe voertuigen.

Wanneer moeten voertuigen gekeurd worden?

Het advies is om elke twee jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat eigenaren zeker weet dat hun caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft.

Is een Caravan-, Camper- en aanhangwagenkeuring verplicht?

De klant is niet verplicht om een Caravan-, Camper- en aanhangwagenkeuring te doen. Voor de verkeersveiligheid en levensduur wordt aangeraden toch iedere twee jaar een onderhoudsbeurt (incl. keuring) te plannen.

Hoe kan ik keurmeester worden?

Werk je voor een caravan/ camperspecialist en wil je zelf keuringen uitvoeren? Volg dan bij Innovam de benodigde trainingen en examens om de certificaten te behalen.

Camper- en caravan trainingen bij Innovam

Innovam biedt doeltreffende examentrainingen die perfect bij jouw keuringservaring passen. Daarnaast helpen we je tussen de examens door altijd up to date te blijven in je vakgebied. Meer weten over hoe je een nóg betere vakman wordt? Neem contact met ons op!

Bekijk onze camper- en caravantrainingen