Alles over keuringen van camper en caravan

Wanneer mag je keuringen uitvoeren? En is een camper- en caravankeuring eigenlijk verplicht? Lees alles over de inhoud, frequentie, trainingen en examens. Volg de trainingen om optimaal voorbereid te zijn op het examen.

Waarom een BOVAG Caravan-, Camper- en aanhangwagenkeuring?

Om zeker te weten dat een caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft is het belangrijk om periodiek onderhoud in te plannen. Klanten gaan hierdoor met een veilige caravan of camper op vakantie, en dat voorkomt weer zorgen en het verlengt de levensduur.

Een BOVAG caravan-, camper- en aanhangwagenkeuring is door specialisten ontwikkeld. Bij een keuring worden autotechnische (in geval van een camper), elektro, opbouw en onderstel gecontroleerd. Een keuring is interessant voor zowel gebruikte als nieuwe voertuigen.

Wanneer moeten voertuigen gekeurd worden?

Het advies is om elke twee jaar een BOVAG Onderhoudsbeurt te doen, zodat eigenaren zeker weet dat hun caravan, vouwwagen of camper in goede conditie blijft.

Is een Caravan-, Camper- en aanhangwagenkeuring verplicht?

De klant is niet verplicht om een Caravan-, Camper- en aanhangwagenkeuring te doen. Voor de verkeersveiligheid en levensduur wordt aangeraden toch iedere twee jaar een onderhoudsbeurt (incl. keuring) te plannen.

Hoe kan ik keurmeester worden?

Werk je voor een caravan/ camperspecialist en wil je zelf keuringen uitvoeren? Volg dan bij Innovam de benodigde trainingen en examens om de certificaten te behalen.

Waarom kiezen voor een camper- en caravan training bij Innovam

Innovam biedt examentrainingen die perfect bij jouw keuringservaring passen. Daarnaast helpen we je tussen de examens door altijd up to date te blijven in je vakgebied. Meer weten over hoe je een nóg betere vakman wordt? Neem gerust contact met ons op.

  • Het meest complete aanbod voor BOVAG-certificering
  • Trainingen volgen buiten het hoogseizoen om
  • Trainingslocatie centraal in het land en met de modernste technieken en materialen
  • Ideale trainingen voor een goede voorbereiding op het examen

Welke trainingen en examens zijn nodig voor BOVAG certificering?

Welke trainingen en examens zijn nodig voor de certificering van de BOVAG camperkeuring? (NIEUW)

Hoe reserveer ik een examen?

Alle examens worden afgenomen door IBKI. Het examen reserveer je eenvoudig zelf via ibki.nl. Kom je er niet uit? Wij helpen je graag.

Bekijk hier alle informatie over examens caravan, camper en aanhangwagen.

Kan ik vrijstelling krijgen als ik al over diploma's en/of certificaten beschik?

Ben je al APK keurmeester of in het bezit van een autotechniekdiploma op niveau 2? Dan kan je vrijstelling krijgen voor bovenstaande examens. Weten of dit ook voor jou geldt? Neem dan contact met ons op.

Zin om te beginnen?

Recent bekeken:

{{ product.SummaryTitle }}

{{ product.SummaryDescription }}