Opleiding Autotechnicus (niv 2) voor zij-instromers

We zoeken leerwerkplekken en zij-instromers

Het idee is simpel. Terwijl er autobedrijven zijn die geen monteurs met voldoende kennis kunnen vinden, zijn er ook volwassenen die werk zoeken, gevoel voor techniek hebben maar niet de juiste opleiding hebben gevolgd. We stomen zij-instromers in vier maanden klaar voor een leerwerkplek als Autotechnicus niveau 2. Zo willen we het personeelstekort in werkplaatsen van autobedrijven bestrijden. Het totale opleidingstraject duurt twee jaar.

We starten samen met een ROC met een BBL-opleiding Autotechnicus (niv 2) voor zij-instromers. Deelnemers zijn al na 4 maanden declarabel inzetbaar als technicus op niveau 2. We zoeken deelnemers en leerwerkplekken.

Wil je het MBO-diploma Autotechnicus (niveau 2) halen of ken je iemand die dit diploma wil halen?
Zoekt je bedrijf een Autotechnicus?

Duur opleiding
2 jaar
Programma
Eerste 4 maanden focus op vaktechniek: je volgt 3 dagen per week praktijkopleiding in Nieuwegein, en je werkt 2 dagen in een leerbedrijf. De overige maanden van het eerste leerjaar werk je fulltime in het leerbedrijf. Het tweede leerjaar ga je 1 middag-avond per 2 weken, en 10 hele dagen naar school voor AVO-vakken en technische verdieping. Verder werk je fulltime in het leerbedrijf.
Kosten
ca. € 5.000
Leerbedrijven kunnen voor deze opleiding Subsidie Praktijkleren aanvragen als tegemoetkoming in de kosten voor deze leerplaats.

Lees meer in dit artikel van Automotive Management:
'Innovam: Iedereen met gevoel voor techniek kan automonteur worden'

Wil jij je MBO-diploma halen of werkt er in jouw bedrijf iemand die dit diploma wil halen? Of zoekt je bedrijf een volwassen Autotechnicus, die al na 4 maanden volledig inzetbaar is? Neem dan direct contact met ons op. Wij vertellen je graag alles over deze nieuwe opleiding en beantwoorden al je vragen.

Rutger Huijsman – 030-6087899
of mail: r.huijsman@innovam.nl