APK

Meest gestelde vragen over APK

Hoe word ik APK Keurmeester?

Op deze pagina vertellen we je alles over de toelatingseisen en het examen.

Mijn APK-pas is verlopen, kan ik mijn bevoegdheid verlengen?

Mijn APK-pas is nog geen twee jaar verlopen

Je kan deelnemen aan het examen APK-bevoegdheidsverlenging voor verlenging met 2 jaar. Je nieuwe bevoegdheid van 2 jaar gaat in op de examendatum. Voor een goede voorbereiding volg je een APK-training bij Innovam

Mijn APK-pas is langer dan twee jaar verlopen

Je kan niet meer deelnemen aan het examen APK-bevoegdheidsverlenging. Om weer bevoegdheid tot keuren te krijgen moet je opnieuw het examen APK-Keurmeester afleggen. Je moet ook weer aan alle toelatingseisen voldoen.

Hoe bereid ik mij voor op het examen Bevoegdheidsverlenging?

Dat doe je met een training. We hebben voor elke keurmeester een passende training Bevoegdheidsverlenging.

Ik heb een vraag over APK-examens

Voor vragen over APK-examens kun je terecht bij IBKI, zij nemen de examens af.

Waar vind ik de APK oefenvragen?

Bij al onze trainingen APK Bevoegdheidsverlenging krijg je toegang tot de online oefenmodule, daarmee kun je het APK-examen oefenen. 90 dagen voor de start van je training staat de module voor je klaar in ‘Mijn Innovam’. Klik bij Actuele inschrijvingen op ‘Naar Leeromgeving’ om te starten.

Je kunt ook oefenen met onze app, de APK-trainer

Hoe lang van tevoren kan ik mijn APK bevoegdheid verlengen?

Je mag je APK keuringsbevoegdheid 6 maanden voor de verloopdatum verlengen. De huidige verloopdatum wordt dan met 2 jaar verlengd. We helpen je graag met voorbereiding op het examen, bekijk onze examentrainingen voor APK1 of APK2.

Ik heb geen geldig diploma op niveau 3, kan ik toch keurmeester worden?

Ja, dat kan. Het kan zijn dat je met jouw werkervaring wel op niveau 3 werkt. Dan kun je dit laten omzetten in een Ervaringscertificaat (EVC). Dat is een getuigschrift waarin staat wat je kunt en wat je weet. Als dat certificaat uitkomt op niveau 3, dan kun je APK Keurmeester worden. Daarvoor kun je dan bij Innovam training volgen.

Lees meer over het ervaringscertificaat en over hulp bij het EVC-traject.

Wanneer krijg ik mijn APK-werkboek opgestuurd?

Je ontvangt het werkboek voor de training APK Bevoegdheidsverlenging drie weken van tevoren. We sturen dit naar je huisadres.