Tweewieler techniek

Compleet trainingsaanbod van Tweewieler Academy

In ons ruime aanbod van technische trainingen is volop aandacht voor basiskennis en de specialistische onderwerpen in de werkplaats voor tweewielers. Zoals reparatie, onderhoud en afstelling van de versnelling, vering, derailleurs en remsystemen. Natuurlijk krijgt ook de e-bike volop aandacht. Leer de diagnoses stellen en oplossen. Boek uw trainingen nu!

Zij-instroom

Wilt u in de tweewielerbrache gaan werken maar heeft u geen opleiding fietsenmaker, dan doet u met deze training basiskennis op.

Basis Elektro (e-bike)

Korte maar complete training over de basis eigenschappen van elektro techniek. Dat heeft u nodig als u aan een e-bike werkt.

Accutechniek en diagnose (e-bike)

Werk je aan e-bikes, dan moet je alles weten over batterijen en laders. We leren je de eigenschappen, hoe je kunt testen en repareren en met welke regelgeving je te maken hebt.

E-bike gevorderden

We gaan verder in op de e-bike, in het bijzonder de batterij, sensoren en de motor. U leert storingen zoeken met de multimeter en systemen uitlezen met diagnose apparatuur.

E-bike specialist

Leer de meest lastige diagnoses stellen aan de e-bike en storingen oplossen. We behandelen de verschillende soorten motoren en besturingssystemen.

Reparatie en afstelling speciale versnellingssystemen

Training over de werking, onderhoud, reparatie en diagnose van speciale versnellingsnaven van fietsen.

Reparatie en onderhoud veersystemen

Korte training over onderhoud, diagnose en reparaties aan geveerde voorvorken en dempers van fietsen.

Reparatie en afstelling derailleursystemen

Korte training over vervangen en afstellen van geavanceerde (elektronische) derailleursystemen van fietsen, en vervangen van Press-fit trapassystemen.

Reparatie en onderhoud remsystemen

U leert verschillende remsystemen van fietsen repareren, onderhouden en afstellen. Ook hydraulische systemen.

Branchespecialist tweewieler

Veel medewerkers hebben de kennis en ervaring om Branchespecialist Tweewieler te worden. Deze training geeft net die opfrissing van kennis, de laatste updates en de mogelijkheid om vragen te stellen voor je het examen gaat doen. Tijdens de training nemen we de onderdelen van het examen met je door.