RPT Fietstechnicus en Eerste Fietstechnicus

Aanvullende praktijktrainingen voor leerlingen

Geef je leerling een vliegende start met de Regionale Praktijktrainingen (RPT) van Tweewieler Academy. Leerlingen in een opleiding tweewielertechniek leren sneller en meer met deze intensieve praktijktrainingen, in onze professionele setting. De trainingen vormen een perfecte aanvulling op de persoonlijke begeleiding van leerlingen in het leerbedrijf en zijn nauwkeurig afgestemd op de opleidingen en examens op de ROC’s.

Reparatie en onderhoud remsystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. De leerling leert reparaties, onderhoud en afstellingen uitvoeren aan de verschillende remsystemen. Het vervangen van onderdelen, herstellen van connectoren en het ontluchten van hydraulische systemen. Na deze training is de leerling bekend met de eigenschappen van de verschillende soorten remblokken en remvloeistoffen.

Basis elektrisch systeem (E-Bike) dag 1

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training leert de leerling de basis eigenschappen van elektro techniek, het uitvoeren van metingen met de multimeter en het uitvoeren van een V4 meting. Van een elektrische fiets kan hij na deze dag de componenten benoemen, meten en een schema lezen.

Basis elektrisch systeem (E-Bike) dag 2

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Fietstechnicus Niveau 2. In deze training behandelen we de werking van de elektrische fiets onder andere de batterij, sensoren en de motor. De leerling leert storingen zoeken met behulp van de multimeter. En leert Intelligente en niet-intelligente systemen herkennen en uitlezen met behulp van diagnose apparatuur.

Reparatie & afstelling speciale versnellingssystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. De leerling leert de werking van speciale versnellingsnaven. Na deze training kan de leerling zelfstandig diagnose stellen en het onderhoud en reparaties uit voeren aan de versnellingsnaven. Ook wordt de elektronische aansturing van deze versnellingssystemen behandeld.

Reparatie en onderhoud veersystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. De leerling leert de eigenschappen en werking van veer- en dempingssystemen. Na deze training kan de leerling zelfstandig onderhoud uitvoeren, diagnose stellen en reparaties uitvoeren aan geveerde voorvorken en dempers.

Verkoop en inruil van een fiets dag 1

RPT-dag Niveau 3 Verkoop en Inruil van een Fiets Dag 1

Verkoop en inruil van een fiets dag 2

RPT-dag Niveau 3 Verkoop en Inruil van een Fiets Dag 2

Aansturen van de werkplaats

RPT-dag Niveau 3 Aansturen van de Werkplaats

Reparatie en onderhoud remsystemen

Deze RPT-dag is onderdeel van de opleiding Eerste Fietstechnicus Niveau 3. De leerling leert reparaties, onderhoud en afstellingen uitvoeren aan de verschillende remsystemen.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.