RPT Personenauto Reparatie

Welke RPT-dagen passen het best bij het tweede leerjaar van jouw AT-leerling?

Deze RPT-trainingsdagen leren aankomende monteurs om diverse reparatiewerkzaamheden aan personenauto’s te verrichten. Er wordt onder meer ingezoomd op motorconditie en distributie, benzinemotoren, dieselmotoren, transmissie en aandrijvingen. Daarnaast bieden we een training aan om je leerling voor te bereiden op het examen AT.

Motorconditie en distributiesystemen

RPT-dag Autotechnicus (niveau Reparatie). In deze RPT-dag controleren we de conditie van de motor: Werken de cilinders optimaal? Hoe controleer je of de aandrijfriem aan vervanging toe is? Hoe staat het met de klepspeling en hoe stel je dat als dat nodig is? Kortom het hele distributie systeem nemen we onder de loep.

Benzinemotormanagement

RPT-dag Personenauto (niveau Reparatie). Deze RPT-dag gaat over alle elektronica die de motor aansturen. Zoals de bobine en de brandstofpomp maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. Men leert de onderdelen te benoemen en door te meten.

Dieselmotormanagement (Personenauto)

RPT-dag Personenauto (niveau Reparatie). Deze RPT-dag gaat over alle elektronica die de motor aansturen. Zoals het gloeisysteem en de verstuivers maar ook de sensoren die signalen afgeven om de motor optimaal te laten functioneren. Men leert de onderdelen te benoemen en door te meten.

Transmissie en aandrijving (Personenauto)

RPT-dag Personenauto (niveau Reparatie). Het gaat niet vaak meer mis met de versnellingsbak, maar als het gebeurt dan is het fijn dat de kennis ook bij je leerling goed tussen de oren zit. In deze RPT gaan we dieper in op het demonteren, reviseren, monteren en afstellen van de versnellingsbak en het differentieel.

Airco Terugwinnen koudemiddelen (F-gassen)

Deze training f-gassen van 1 dag in combinatie met e-learning bereidt je voor op het examen 'f-gassen mobiele airco'. Dit certificaat is verplicht voor technici die met koudemiddel werken.

Oefenen examenopdrachten kerntaak reparatie - Mechanisch

Doet je leerling binnenkort AT-examen voor de kerntaak Reparatie, en is hij al goed voorbereid? Dan kan hij komen oefenen met opdrachten Mechanisch die hij tijdens het examen kan krijgen.

Oefenen examenopdrachten kerntaak reparatie Elektronisch

Doet je leerling binnenkort AT-examen voor de kerntaak Reparatie, en is hij al goed voorbereid? Dan kan hij komen oefenen met opdrachten Mechanisch die hij tijdens het examen kan krijgen.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.