RPT Personenauto Onderhoud

Welke RPT-dagen passen het best bij het eerste leerjaar van jouw AT-leerling?

Kies hieronder de RPT-trainingen die jouw leerling nodig heeft om personenauto’s in topconditie te houden. Bedenk wat je hem zelf kunt bijbrengen en waar wij dieper op in kunnen gaan. Heb je de juiste apparatuur en genoeg tijd? In de trainingsprogramma’s gaan we dieper in op het koel- en smeersystemen, elektronica, de aandrijflijn en aircosystemen.

Koel- en smeersystemen

RPT-dag Personenauto (niveau Onderhoud). Vast onderdeel bij regulier onderhoud van auto’s zijn de koel- en smeersystemen. Deze RPT-dag richt zich op de hoe en waarom en de aandachtspunten van het systeem.

RPT Auto Elektronica Basis (Personenauto)

RPT-dag Personenauto (niveau Onderhoud). De meest gevolgde RPT-training in leerjaar 1. Elektronica problemen bij auto’s leiden soms tot kopzorgen en kan zonder de juiste aanpak veel tijd in beslag nemen. Deze RPT-training behandelt de basis van elektronica, zoals het lezen van schema’s en het gebruiken van een multimeter.

Wegligging en onderstellen

RPT-dag Personenauto (niveau Onderhoud). Deze RPT-dag gaat over hetgeen je leerling beslist moet weten over het meest slijtage gevoelige onderdeel van de auto. Ze leren ook hoe het remsysteem werkt en hoe ze onderhoud en reparaties kunnen uitvoeren.

Aircosystemen

RPT-dag Personenauto (niveau Onderhoud). Reparaties en onderhoud aan airco systemen kan alleen uitgevoerd worden met het juiste gereedschap en de juiste kennis. Deze RPT-dag gaat in op alle basis aspecten van het airco systeem. Zeer de moeite waard aangezien niet iedere monteur deze kennis bezit en tot uitvoer kan brengen.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.