RPT Personenauto Diagnose

Welke RPT-dagen passen het best bij jouw leerling Eerste Autotechnicus?

De juiste diagnose stellen is essentieel voor iedere automonteur. Tijdens deze RPT-dagen wordt ingezoomd op verschillende auto-onderdelen en onderzoeksvaardigheden. De trainingen zijn een aanvulling op de opleiding Eerste Autotechnicus (niveau 3). Na het volgen van één van deze cursussen zijn EAT’ers in staat om zelfstandig defecten op te sporen.

Auto Elektronica

RPT-dag Autotechnicus (niveau Diagnose). De meest gevolgde RPT-training in leerjaar 2. Elektronica problemen bij auto’s leiden soms tot kopzorgen en kan zonder de juiste aanpak veel tijd in beslag nemen. Deze RPT leert men allerlei elektronische componenten doormeten en vervolgens een diagnose te stellen.

Motorcomponenten en distributie

RPT-dag Personenauto (niveau Diagnose). Op deze RPT-dag leren we het controleren van de interne motorcomponenten. De leerling leert om maximale toleranties van de zuigers en cilinders op te meten. Daarnaast wordt er stilgestaan bij de distributie riem en ketting en de kleppen. Hoe meet je de klepspeling en hoe stel je dat als dat nodig is? Kortom het hele distributie systeem nemen we onder de loep.

Vierwieluitlijning en ABS

RPT-dag Personenauto (niveau Diagnose). De RPT-dag gaat over uitlijnen met de speciaal daarvoor benodigde meetapparatuur. Men leert met deze apparatuur om te gaan, de uitlijnrapporten te lezen en daaruit conclusies te trekken. We gaan in op begrippen als: Sporing, camber, caster, KPI en offset. Daarnaast leren ze het ABS systeem door te meten met de scoop om vervolgens een diagnose te stellen.

Airco Onderhoud

RPT-training Autotechnicus (niveau Diagnose). Reparaties en onderhoud aan airco systemen kan alleen uitgevoerd worden met het juiste gereedschap en de juiste kennis. Deze RPT-dag gaat in op de milieuvoorschriften van een airco en het juist toepassen daarvan. Na deze training kunnen de leerling een compleet airco systeem afvullen en onderhouden.

Hybridesystemen

RPT-dag Autotechniek (niveau Diagnose). Met deze RPT-dag neemt men een kijkje in de toekomst van aandrijving. De Hybride techniek is over het algemeen complexer en vereist dus speciale kennis om aan te werken. De training staat stil bij het veilig werken en de nieuwe generatie elektrische componenten waarmee de auto’s zijn uitgerust.

Datanetwerken

RPT-dag Autotechniek (niveau Diagnose). Deze RPT-dag gaat in op hoe autotechnische systemen met elkaar communiceren. Denk aan computer gestuurde componenten als motormanagement, automatische transmissie en ABS. Men maakt kennis met begrippen als LIN-bus, Most en IRDA en CAN-bus. Men leert hoe de netwerken zijn opgebouwd, hoe ze werken en hoe men ze kan doormeten.

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.