Keuzedag Meten | Mechanisch, Scoop, Multimeter

Leer goed omgaan met het meetgereedschap

{{ basketProduct.Product.ProductPrice.WebPrice | euroPrice(0) }} *

Direct je keuze maken

In de winkelwagen
Wil je iets vragen?

Neem dan contact op met Angelique, onze trainingsspecialist of bel naar 030-6087923.

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen. Eventuele OOMT-bijdrage is nog niet verrekend.

Trainingsinformatie

WAT LEER IK?

Kom opdrachten leren en oefenen
Leerbedrijven nemen het praktijkdeel van de opleiding voor hun rekening. Dat betekent dat je ervoor zorgt dat je leerling alle opdrachten uit de STEM-lijst* kan leren. Het is de kunst om gevarieerde klussen voor hem te vinden. Dat lukt niet altijd, of niet op het juiste niveau. Of je kunt een bepaalde klus niet aanleren zoals die voor school of het examen bedoeld is. Bijvoorbeeld omdat je het juiste materiaal niet hebt, of als de kennis niet in het bedrijf aanwezig is.

De opdrachten uit de STEM-lijst die in leerbedrijven vaak lastig zijn kan je leerling dan bij ons, met onze trainers en materialen komen leren en oefenen. Ook handig als je leerling vóór het examen bepaalde klussen nog een keer wilt oefenen om ze goed in de vingers te krijgen.

Deze dag is speciaal bedoeld om goed te leren omgaan met het meetgereedschap dat wordt gebruikt tijdens de
Proeven. Je leerling kan op de dag zelf zijn keuze maken met welke gereedschappen hij wil oefenen. Of het nu gaat om elektrisch meten of mechanisch meten, het kan allemaal deze dag. De nadruk ligt dus niet om een Proeve-opdracht maar op het juiste gebruik van het gereedschap. Zo kan je leerling vol vertrouwen beginnen aan zijn Proeve van Bekwaamheid.

OMSCHRIJVING TRAINING

Aan het begin van de Keuzedag kies je met welke opdracht je begint. Als je klaar bent kies je de volgende opdracht, etc. Als je kunt mag je alle opdrachten doen. Lukt niet alles, dan kun je dezelfde dag nog eens boeken, met andere opdrachten

Het meten van stroom, weerstand en spanning met een digitale multimeter, stroomtang of scoop. Hierbij
wordt gelet op het juist instellen van de meter, aansluiten van de meetpennen en gebruik van meetnaalden bij het meten in stekkerverbindingen. (Tijdens de Proeven van Bekwaamheid zijn de handleidingen van de apparatuur aanwezig. De deelnemer hoeft ze dus niet uit zijn hoofd te kennen. Wel is het verstandig om ze alvast eens te bekijken. De handleidingen staan op de IBKI-website onder ‘handleiding test- en meetapparatuur’ van de
betreffende kwalificatie.)

Het nauwkeurig meten van binnen- en buitendiameters, diktes, hoogtes en dieptes met behulp van meetapparatuur zoals voelermaat, schuifmaat, verschillende soorten schroefmaten en/of meetklok. Hierbij wordt gelet op het juist kalibreren van het meetgereedschap, het aflezen van de meetwaarden en het rekenen met deze meetwaarden in relatie tot de gevraagde afstelling in de opdracht. (Ook van deze meetapparatuur staan handleidingen op de IBKI-website.)

Het meten van lagerspeling met behulp van plastigage. Hierbij wordt gelet op het gebruik van de juiste draaddikte, juiste aanhaalmoment en juiste interpretatie van de uiteindelijk gemaakte afdruk. Ook het kiezen van de juiste (niet te kleine of te grote) draadlengte is van belang.

Het meten van wiel- en fusee-standen met behulp van een elektronische uitlijncomputer. Hierbij wordt
gelet op het juist prepareren van de auto volgens de fabrieksvoorschriften (bijgeleverd bij de opdracht), het
juist opvolgen van de instructies op het beeldscherm en uiteindelijk het interpreteren van de meetgegevens
in relatie tot een reparatieadvies. (Ook van de uitlijncomputers staan handleidingen op de IBKI-website.)

Kenmerken

Data en locaties

Op dit moment zijn er geen trainingen beschikbaar.

Heb je geen geschikte datum gevonden, of zijn er geen plaatsen meer beschikbaar?

Registreer dan een voorinschrijving. We houden je dan per e-mail op de hoogte van nieuwe data.

Mail bij nieuwe data

Beoordelingen

Gemiddelde beoordeling {{ product.Name }}

Kosten

  • {{ priceDetail.Name }} {{ priceDetail.Amount | euroPrice }}
  • Af: OOMT-bijdrage {{ -subsidyTotal | euroPrice }}
  • Subtotaal {{ subTotal | euroPrice }}
  • btw (21%) {{ vatTotal | euroPrice }}
  • Totaal (incl.btw) {{ total | euroPrice }}

Toelichting OOMT-bijdrage

OOMT vindt talentontwikkeling van vakmensen in de mobiliteitsbranche belangrijk. Wanneer jouw bedrijf bij OOMT is aangesloten, draagt OOMT bij in de trainingskosten voor deze training.