Training: Preventie fysieke overbelasting

Voorkom fysieke klachten tijdens je dagelijks werk in de automotive

Je hebt zelf grote invloed op het verminderen van je fysieke belasting. Deze training is er volledig op gericht om jou bewust te maken van je eigen mogelijkheden om fysieke overbelasting te voorkomen. De training geven we bij jou in het bedrijf. Meer weten? Lees snel verder!

Trainingsinformatie

WAAROM DE TRAINING PREVENTIE FYSIEKE OVERBELASTING?

In de werkplaats heb je dagelijks te maken met ongunstige werkhoudingen; zoals duwen, trekken, bukken en tillen. Fysieke overbelasting ligt altijd op de loer en is hoofdoorzaak van klachten aan het bewegingsapparaat zoals rug-, nek/schouder en knieklachten. De klachten die ontstaan leiden vrijwel altijd tot beperkingen in de uitvoering van het werk en vaak tot (langdurig) verzuim.

Je hebt zelf grote invloed op het verminderen van je fysieke belasting. Deze training is er volledig op gericht om jou bewust te maken van je eigen mogelijkheden om fysieke overbelasting te voorkomen.
Je ervaart hoe je die belasting met fysiek minder belastende werkhoudingen met minimaal 30% vermindert. Aansluitend wordt praktisch geoefend hoe je die veilige houding- en bewegingstechnieken kunt gebruiken in de dagelijkse werkpraktijk. Als je hiermee aan de gang gaat wordt de uitvoering van je werk lichter.

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD?

Deze praktijkgerichte training is te bestellen als dagdeel van 3 uur of als 1-daagse training met 2 blokken van 3 uur. De training volg je incompany; dat betekent dat deze bij jullie in het bedrijf plaatsvindt. Zo sluit de training aan op de specifieke behoeften en wensen van jullie bedrijf. Tijdens de training oefen je verschillende werksituaties. Hierbij ga je aan de slag met de STEP BodyGuard®. Dit is een meetinstrument wat het verband tussen lichaamshouding en fysieke belasting visueel weergeeft. Je krijgt als deelnemer volop de gelegenheid om vragen te stellen aan de trainer.

WAT LEER IK TIJDENS DE TRAINING?

Tijdens de training leer je alles over de oorzaken van fysieke klachten. Je leert wat je zelf kunt doen om deze klachten te voorkomen. De volgende leerdoelen komen aan bod:

  • Het risico op rug- en andere fysieke klachten verminderen of voorkomen
  • Bestaande rug- en andere fysieke klachten snel laten herstellen
  • Herhaling van rug- en andere fysieke klachten voorkomen
  • Herkennen van signalen die voorafgaan aan een periode van fysieke klachten


HOE ZIT HET MET CERTIFICERING?

Na afloop van deze training ontvang je een bewijs van deelname.

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

Je hebt geen voorkennis nodig om deze training te volgen.

Meer informatie en bestellen

Wij geven je graag meer informatie over de training. Vul onderstaand formulier in, dan nemen we snel contact met je op.