Personeelszaken op Orde

Snel inzicht in risico's, kansen en bespaarmogelijkheden op het gebied van personeelszaken

Zijn de contracten op orde? is er een verzuimprotocol? Snel inzicht in de risico’s, kansen en bespaarmogelijkheden rondom personeelszaken? Met de scan van Innovam Performance Support is het na 1 gesprek duidelijk!

Als ondernemer wil je tevreden en gezonde medewerkers. Medewerkers die zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren én ontwikkelen. Je personeelszaken moeten daarom op orde zijn. Echter, de hoeveelheid aan personeelszaken en regels er omheen, kunnen ervoor zorgen dat je het overzicht kwijtraakt over wat er wel en niet is geregeld voor het personeel.

Om ondernemers van dienst te zijn en overzicht te creëren bieden wij onze HR scan kosteloos aan. Naast de huidige stand van zaken toetsen wij ook of je voldoet aan wet- en regelgeving. Zo optimaliseer jij je personeelsadministratie en kunnen jouw medewerkers excelleren.  

Zijn je personeelsdossiers op orde? Weet je welke risico’s jouw organisatie loopt? Welke wet- en regelgeving is op jouw situatie van toepassing? En weet je wat de financiële gevolgen daarvan zijn? Ben je verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie uit te voeren?

Voldoe je aan alle regels?

Als werkgever zijn er verschillende (nieuwe) regels waaraan je moet voldoen. Zo is er vanaf 1 januari 2020  de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Ruwweg komt de WAB erop neer dat flexwerkers meer zekerheid krijgen en mensen in vaste dienst iets minder vastigheid. Dit heeft concrete gevolgen voor de WW-premies, de omgang met oproepkrachten en ontslag.

Als deze zaken niet of onvoldoende op orde zijn, kan dit leiden tot vervelende sancties of hoge ontslagvergoedingen. Met de HR-scan brengen wij jouw risico’s op personeelsgebied in kaart. 

Inventarisatie

Eén van onze adviseurs neemt contact met jou op en maakt samen met jou een uitgebreide inventarisatie. Uiteraard doen we dat, gelet op de huidige situatie telefonisch, met behulp van Skype of Office365 Teams. Er wordt o.a. gekeken naar de volgende zaken:

  • Aanwezigheid & compleetheid personeelsdossiers
  • Systematiek van functioneren & beoordelen
  • Actualiteit van de arbeidsovereenkomsten
  • Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Aanwezigheid en actualiteit van het personeelshandboek
  • Toepassing van wet- & regelgeving
  • Aanwezigheid en actualiteit van de Risico Inventarisatie & -Evaluatie
  • Aanwezigheid en actualiteit van functie-/taakomschrijvingen

Rapport

Na de inventarisatie ontvang je een rapport. Wij lichten dit rapport telefonisch, met behulp van Skype of Office365 Teams toe. Zo heb je goed inzicht in waar je staat met jouw personeelszaken. We maken de ontwikkel- en verbeterpunten duidelijk met een advies. Deze resultaten kun je gebruiken voor verdere professionalisering van jouw HRM organisatie. Met de HR scan van Innovam Performance Support heb je direct duidelijkheid.

Vraag de HR scan aan

Wacht niet langer en vul het formulier in op onze site. Eén van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met je op.

HR-scan aanvragen?