Personeelszaken op Orde

Snel inzicht in risico's, kansen en bespaarmogelijkheden op het gebied van personeelszaken

Zijn de contracten op orde? is er een verzuimprotocol? Snel inzicht in de risico’s, kansen en bespaarmogelijkheden rondom personeelszaken? Met de scan van Innovam Performance Support is het na 1 gesprek duidelijk!

Wij bieden bedrijven in de mobiliteitsbranche tot en met 30 april de HR scan kosteloos aan.

Als ondernemer wilt u tevreden en gezonde medewerkers. Medewerkers die zich prettig voelen en optimaal kunnen presteren én ontwikkelen. Uw personeelszaken moeten daarom op orde zijn. Echter, de hoeveelheid aan personeelszaken en regels er omheen, kunnen ervoor zorgen dat u het overzicht kwijtraakt over wat er wel en niet is geregeld voor het personeel.

Om overzicht te creëren bieden wij onze HR scan kosteloos aan. Naast de huidige stand van zaken toetsen wij ook of u voldoet aan wet- en regelgeving. Zo maakt u optimaal gebruik van uw personeelsbestand en kunnen uw medewerkers excelleren.  

Zijn uw personeelsdossiers op orde? Weet u welke risico’s uw organisatie loopt? Welke wet- en regelgeving is op uw situatie van toepassing? En weet u wat de financiële gevolgen daarvan zijn? Bent u verplicht een Risico Inventarisatie & Evaluatie uit te voeren?

Voldoet u aan alle regels?

Als werkgever zijn er verschillende (nieuwe) regels waaraan u moet voldoen. Zo is er vanaf 1 januari 2020  de Wet Arbeidsmarkt in Balans (WAB). Deze wet maakt  dat werkgevers een transitievergoeding moeten betalen bij de beëindiging van een arbeidsovereenkomst.

Als deze zaken niet of onvoldoende op orde zijn, kan dit leiden tot vervelende sancties of hoge ontslagvergoedingen. Met de personeels- en organisatiescan (P&O-scan) brengen wij uw risico’s op personeelsgebied in kaart. 

Inventarisatie

Eén van onze adviseurs neemt contact met u op en maakt samen met u een uitgebreide inventarisatie. Uiteraard doet we dat, gelet de huidige situatie telefonisch, met behulp van Skype of  Office365 Teams. Er wordt o.a. gekeken naar de volgende zaken:

  • Aanwezigheid & compleetheid personeelsdossiers
  • Systematiek van functioneren & beoordelen
  • Actualiteit van de arbeidsovereenkomsten
  • Eventuele secundaire arbeidsvoorwaarden
  • Aanwezigheid en actualiteit van het personeelshandboek
  • Toepassing van wet- & regelgeving
  • Aanwezigheid en actualiteit van de Risico Inventarisatie & -Evaluatie
  • Procedures voor aanname en ontslag van werknemers
  • Aanwezigheid en actualiteit van functie-/taakomschrijvingen

Rapport

Na de inventarisatie ontvangt u een rapport. Wij lichten dit rapport telefonisch, met behulp van Skype of Office365 Teams toe. Zo heeft u goed inzicht in waar u staat met uw personeelszaken. We maken de ontwikkel- en verbeterpunten duidelijk met een advies. Deze resultaten kunt u gebruiken voor verdere professionalisering van uw HRM organisatie. Met de HR scan van Innovam Performance Support heeft u direct duidelijkheid.

Vraag de HR scan aan

Wacht niet langer en vul het formulier in op onze site. Eén van onze adviseurs neemt dan zo snel mogelijk contact met u op.

HR-scan aanvragen?