Adviserend verkopen met resultaat

Van verkoper naar persoonlijk adviseur

Klanten binnen krijgen is het beginpunt. Vervolgens is het zaak ze zo persoonlijk weten te boeien, dat je een echt leuk en open gesprek hebt over zijn wensen, smaak en zijn behoeften. Nu ga je uitgebreid aan de slag met effectieve salesvaardigheden, die ervoor zorgen dat de juiste vragen stelt en je klant echt begrijpt, zodat je je aanbod overtuigend presenteert en je je klanten weet te beïnvloeden om tot de deal te komen.

Wat leer ik tijdens Adviserend verkopen met resultaat?

Klanten binnen krijgen is het beginpunt. Vervolgens is het zaak ze zo persoonlijk weten te boeien. Dit zorgt ervoor daje je een echt leuk en open gesprek hebt over zijn wensen, smaak en zijn behoeften. Nu Je gaat  uitgebreid aan de slag met effectieve salesvaardigheden, die ervoor zorgen dat de juiste vragen stelt en je klant echt begrijpt, zodat je je aanbod overtuigend presenteert en je je klanten weet te beïnvloeden om tot de deal te komen. Je leert om hierbij authentiek te blijven werken en je creativiteit te vergroten. Je ervaart hoe je situaties nog scherper inschat en speelt in op de behoeften en koopmotieven van nieuwe en bestaande klanten. Zo werk je met impact aan nog meer succes.

Aanpak gedurende de dag

Je verbetert de vaardigheden die je al hebt en leert nieuwe aan. De trainer kijkt hierbij naar je persoonlijke intake, die jij voorafgaand aan de training hebt ingevuld. Hierin geef je aan waar je moeite mee hebt en wat je leerdoelen zijn. In slechts een paar zinnen kun je aantrekkelijk de voordelen van je offerte opsommen. Je oefent meerdere keren met een dergelijke pitch, waarbij je handige tips krijgt en persoonlijke feedback zowel op inhoud als op je houding. Zo leer je om in korte tijd een overtuigende indruk te maken. In de training komt het onderhandelingsproces aan bod. Je bekijkt het onderhandelingsproces en ontdekt je eigen onderhandelingsstijl. Door veel te oefenen met onderhandelingsgesprekken ontwikkel je de vaardigheden om klanten op een prettige manier te beïnvloeden en te overtuigen. Ook deze oefeningen worden scherp geanalyseerd op individueel niveau. Uitgangspunt is altijd de Win/Win te creëren zodat klanten graag terugkomen.

Takeaways van deze training

Na afloop van Adviserend verkopen met resultaat beschik je over de volgende vaardigheden om succesvoller te zijn in jouw salesinspanningen:

  • Je haalt meer resultaat uit je vraag en interview technieken
  • Je kunt opnieuw kwalificeren met BANTUR methode
  • Je bent je bewust van jouw luistervaardigheden en verbale-non verbale communicatie
  • Je bent bekend met de brein werking in sales: beïnvloeden en integer ‘overtuigen’
  • Je kunt offertes beargumenteren en vertrouwen verhogen, pre close argumenten herkennen en uitvoeren
  • Je kunt de order afsluiten en de relatie te openen door positief taalgebruik bij onderhandelen
  • Adviseren stopt en verkopen begint: Afsluiten van deals en openen van langlopende relaties.
  • •Je beheerst de mindset van 'klanten helpen kopen', en win/win verkoop scenario’s, optimaal!

JOUW SALESVAARDIGHEDEN VERDER DOORONTWIKKELEN?

Adviserend verkopen met resultaat is de vierde module in een reeks van 5, onderdeel van onze salesprogramma Sales Academy