Procesverbetering in het autobedrijf: rendementsverbetering op de lange termijn

Wanneer je stappen hebt gemaakt op het gebied van aftersales wil je uiteraard dat deze veranderingen gehandhaafd blijven om op de lange termijn rendementsverbetering te laten zien.

Tips voor duurzame rendementsverbetering in aftersales:

  • Voer periodiek werkoverleg in tussen receptie, werkplaats en magazijn zodat medewerkers structureel met elkaar in overleg gaan hoe het werk beter, sneller, maar vooral slimmer kan. Dat zorgt er voor dat de diverse medewerkers steeds beter van elkaar begrijpen wat een ander nodig heeft om zijn taken goed uit te kunnen voeren.
  • Blijf continue metingen uitvoeren op verschillende onderdelen. De omgeving waarin je werkt is continue aan verandering onderhevig en dat heeft ook impact op je werkwijze.
  • Luister goed naar je medewerkers die het werk uitvoeren. Zij zijn degene die veranderingen uit de omgeving als eerste opmerken en daar de gevolgen van ondervinden.
  • Oordeel niet te snel over zaken die niet goed gaan, maar stel vragen om te begrijpen waarom het niet goed is gegaan. Bied ook je hulp aan door te vragen wat medewerkers nodig hebben om zaken beter te kunnen doen.
  • Voer functioneringsgesprekken met je medewerkers op basis van hun vertoonde gedrag op de belangrijkste competenties die nodig zijn om hun functie goed uit te kunnen voeren. Je kan hiervoor de tool PULSE gebruiken van Innovam Performance Support.

Inzicht in prestaties geeft je niet alleen een duidelijk beeld van de huidige situatie, het helpt je ook pijnpunten bloot te leggen om zo op de juiste plaatsen in het proces in te grijpen. Daarnaast kan het delen van resultaten gebruikt worden om betrokken medewerkers te motiveren om beter samen te werken en het proces te blijven verbeteren.

Wil je meer weten over Aftersales op Orde of ben je benieuwd hoe Vincent je nog meer kan helpen om jouw processen en rendement te verbeteren? Download dan onze whitepaper of neem dan contact op met Vincent.