Praktische tips voor het verbeteren van de werkplaatsplanning

Het in kaart brengen van uren in de werkplaats is onderdeel van Aftersales op Orde. Binnen een Aftersales op Orde-traject helpen onze consultants autobedrijven door processen in kaart te brengen en deze vervolgens te verbeteren. Wij helpen graag op weg om zelf aan de slag te gaan.

Het in kaart brengen van uren in de werkplaats is onderdeel van Aftersales op Orde. Binnen een Bedrijf op Orde-traject helpen onze consultants autobedrijven door processen in kaart te brengen en deze vervolgens te verbeteren. Wij helpen graag op weg om zelf aan de slag te gaan.

Tips voor het verbeteren van de werkplaatsplanning

  • Meet voor jou bedrijf hoeveel tijd je gemiddeld voor een afspraak inplant en meet hoeveel tijd er vervolgens aan die afspraken wordt gewerkt.
  • Meet hoeveel binnenvallers je hebt en hoeveel tijd je daar aan werkt.
  • Meet hoeveel werk je gemiddeld voor een verkoopauto inplant en hoeveel tijd je er aan werkt.
  • Combineer deze gegevens met je beschikbare uren en maak vervolgens een dag- en weekplanning.

Door inzicht te creëren in je geplande en daadwerkelijk gemaakt uren kun je efficiënter plannen en zo meer werkzaamheden verrichten in dezelfde tijd.  Hierdoor vergroot je het rendement in je werkplaats. Daarnaast bespaar je door efficiënter plannen ruimte. Auto's kunnen sneller terug naar de klant en nemen dus minder lang ruimte in rond jouw bedrijf.

Wil je meer weten over Aftersales op Orde of ben je benieuwd hoe Vincent je nog meer kan helpen om jouw processen en rendement te verbeteren? Download dan onze whitepaper of neem dan contact op met Vincent.