Sales op Orde

Individuele begeleiding op gebied van verkoop- en conversieverbetering bij u op de werkvloer.

We coachen sales-personeel om processen te stroomlijnen. En we verbeteren de conversie van lead naar sale. Salestraining voor individu of teamverband is ook mogelijk.

Sales op Orde in het kort

De Sales op Orde vanuit Innovam Performance Support richt zich op het leads-to-sale proces. Waar traditioneel vaak gestuurd wordt op input (aantal leads) en output(aantal verkopen), richt Sales op Orde zich op de verbetering van het proces daartussen, met als doel het verhogen van de leadconversie.

Resultaat met Sales op Orde

Het belangrijkste doel binnen het autobedrijf is simpel: meer auto’s verkopen. Dit lijkt simpeler dan het in de praktijk is. Om de auto te kunnen verkopen heeft het autobedrijf leads nodig. Deze leads kwamen in het verleden naar de showroom. Tijden zijn echter veranderd en leads komen tegenwoordig op allerlei manieren binnen. De klant bezoekt de website en laat zijn informatie achter, de klant belt naar het autobedrijf of de klant kiest ervoor om langs te komen.

In de praktijk denken veel autobedrijven dat zij niet voldoende leads binnenkrijgen. Vaak komt dit omdat het aantal verkopen uit deze leads – ofwel de leadconversie – achterblijft bij de verwachtingen. Wanneer verder onderzocht wat de oorzaak is van de tegenvallende verkopen blijkt vaak dat er wel voldoende leads binnenkomen, maar dat deze niet op de juiste manier worden opgevolgd om tot conversie te komen.

 

Performance Support helpt leadconversie te verbeteren!

Hoe kan ik meer verkopen halen uit mijn leads?; een veelgestelde vraag vanuit het autobedrijf. Om autobedrijven hiermee te helpen heeft Innovam Performance Support een coachingstraject in het leven geroepen: Sales op Orde. Sales op Orde is er om jouw autobedrijf te analyseren, te verbeteren en te monitoren.

Het verbeteren van processen leidt tot verbeterde leadconversie

Het behandelen van een lead met als doel hier een verkoop uit te halen kan vaak worden beschreven in een proces, dit proces wordt ook wel “lead nurturing” genoemd. De potentiële klant wordt opgevoed tot koper en tevreden klant. Sales op Orde gaat stap voor stap door dit proces heen, om in kaart te brengen hoe dit proces verbeterd kan worden.

Persoonlijke begeleiding helpen uw autobedrijf verder

Het Sales op Orde-traject zal binnen het autobedrijf plaatsvinden. Dit zorgt niet alleen voor voor persoonlijke begeleiding van leidinggevenden en personeel, het vergroot vaak ook het draagvlak en de bereidheid tot verandering binnen het autobedrijf. Sales op Orde is er om je te helpen, ook na de implementatie van het conversie-verbeterplan. Afhankelijk van jouw behoefte blijft de coach betrokken met behulp van coachingsgesprekken. Op deze manier kun je ook na afloop van het traject verder gaan met procesverbetering en conversieoptimalisatie van je leads-to-sale proces.

 

Hoe werkt Sales op Orde?

Er wordt gestart met een uitgebreid intakegesprek door een specialist op het gebied van processen en rendementsverbetering. Dit gesprek geeft je een eerste  inzicht van de mogelijkheden om het rendement en arbeidsproductiviteit te verhogen.

  1. ANALYSE --> PLAN VAN AANPAK

De analysefase is vergelijkbaar met een audit, waarin wij jouw organisatie onder de loep nemen.  Zo worden er interviews gehouden waarin bestaande processen in kaart worden gebracht. Tijdens deze analyse fase komt aan het licht wat goed gaat binnen de organisatie en waar verbetering mogelijk is. Doordat we in gesprek gaan met verschillende medewerkers zorgt dit voor een groter draagvlak voor verbeteracties.

  1. IMPLEMENTATIE

In de implementatie gaan we samen met de klant aan de slag om duurzame verbeteringen door te voeren, dit doen we aan de hand van een aantal stappen. Van het ontwerpen van nieuwe werkprocessen tot en met het informeren en instrueren van medewerkers.

  1. BORGING

De borgingsfase is erop gericht om de organisatie onder begeleiding aan de slag te gaan met de nieuwe werkelijkheid en medewerkers bewust bekwaam te maken van de nieuwe werkwijze en bijbehorend nieuw gedrag.

 

Aanvullende modules bij Sales op Orde: 

Scan van huidige prestaties:

Ben je onzeker of je huidige prestatie goed is en twijfel je of Sales op Orde je wel genoeg gaat opleveren? Laat dan je huidige prestatie analyseren door de salescoach. Hij geeft je inzicht in je huidige prestatie en zet dit af tegen de prestaties van succesvolle bedrijven in de leadopvolging. Hiermee krijg je direct concreet inzicht in elke stap in de salesfunnel.

Inrichten van LEF:

Maak je nog steeds gebruik van de standaardinrichting van LEF en wil je graag een effectiever leadopvolgingsproces in LEF geïmplementeerd hebben? Vraag het onze salescoach!

Mail-scripts voor leadopvolging:

Vind je het lastig om zelf scripts te schrijven, of ontbreekt het je gewoon aan tijd? Vraag het ons en wij schrijven voor jou bedrijf de scripts die bij jullie passen.

 

 

Meer weten over Sales op Orde? Neem vandaag nog contact op!