Het moderne functioneringsgesprek

Ben jij klaar voor het functioneringsgesprek "nieuwe stijl"?

Functioneringsgesprekken hebben geen beste reputatie. Een verplicht nummertje waarbij je samen met je leidinggevende een standaard formulier invult wat waarschijnlijk nooit is verandert sinds je bij jouw werkgever bent komen werken. Maar het kan ook anders, kies voor het functioneringsgesprek nieuwe stijl.

Het moderne functioneringsgesprek

Als werkgever is het belangrijk om te weten hoe je werknemers ervoor staan. Niet alleen op het gebied van werk (worden de doelen behaald?), maar ook privé (hoe zit iemand in zijn/haar vel?). In de huidige tijd, waar corona nog steeds van invloed is op de dagelijkse gang van zaken, is het extra belangrijk om te investeren in het contact met werknemers. Zo stimuleer je betrokkenheid en loyaliteit. Pulse, onze hr-software voor functioneringsgesprekken, kan je daarbij helpen. Hoe? Door op een simpele, persoonlijke en toegankelijke manier meer inzicht te creëren.

Wat is Pulse?

Pulse is ontwikkeld om functioneringsgesprekken te verbeteren. Het gebeurt nog vaak dat men meer bezig is met de administratieve lasten van een functioneringsgesprek dan met het welzijn van de medewerker. Met Pulse wordt dat anders. Zowel de medewerker als de leidinggevende vullen een vragenlijst in voorafgaand aan het gesprek. Hier komen onderwerpen aan bod zoals operationele doelstellingen, functie-specifieke competenties en het algeheel welbevinden van de medewerker. Tijdens het gesprek worden de uitkomsten gezamenlijk besproken en komt er een definitieve beoordeling, gebaseerd op input van beide partijen. Op basis van die beoordeling genereert Pulse een gespreksverslag en een persoonlijk ontwikkelplan.

Wat zijn de voordelen van Pulse?

Pulse maakt het voeren en rapporteren van beoordelingsgesprekken makkelijker. Er wordt op een gestructureerde manier naar zowel de mening van de werkgever, als de werknemer gevraagd. Daarna worden deze vergeleken zodat eventuele verschillen nader toegelicht kunnen worden. Op basis van de uitslag wordt een persoonlijke output gegenereerd. Dit scheelt de leidinggevende tijd en zorgt ervoor dat er op een consistente manier kan worden teruggekoppeld naar werknemers. Daarnaast maakt de online omgeving van Pulse het mogelijk om altijd in te loggen en terug te lezen wat er is besproken. Handig voor als iemand op een later moment nog even wil teruglezen wat er is besproken en waar eventuele verbeterpunten liggen. Gezamenlijk maken deze voordelen voor een toegankelijk en overzichtelijk platform waar functioneringsgesprekken makkelijk uitvoerbaar worden.

Hoe zorgt Pulse voor meer inzicht?

Pulse zorgt standaard voor meer inzicht. Door in gesprek te gaan met werknemers en te achterhalen waar verschillen in visies liggen, komen onderliggende gedachten en gevoelens al snel naar boven. Voeg de slimme technologie van Pulse daaraantoe en zie hoe het gespreksverslag, het persoonlijk ontwikkelplan en overzichtelijke weergave van functie-competenties in staaf of stergrafieken bijdragen aan meer inzicht over het functioneren van werknemers. Kiezen voor Pulse is kiezen voor meer toegankelijkheid, meer inzicht en meer betrokkenheid.

Alles over Pulse

Lees alles over Pulse

Download de gratis Pulse-brochure

Download de brochure hier