Functioneren en beoordelen, weten jouw medewerkers wat jij verwacht?

Weten jouw medewerkers wat jij van hen verwacht? En weet jij wat jouw medewerkers van jou verwachten? Ga met medewerkers in gesprek!

Zo weet je wat er speelt op de werkvloer, waar (verborgen) talenten liggen van je medewerker en waar ontwikkeling of hulp gevraagd wordt. Natuurlijk is het in de waan van de dag lastig om tijd te nemen en deze gesprekken te voeren. Maar het levert zoveel (tijd) op. Want juist in die gesprekken zit zoveel waarde. Wil je dat je medewerkers blijven werken aan hun ontwikkeling om die veranderingen binnen de branche te kunnen bijbenen, dan zal je hierover met hen in gesprek moeten

Functioneren en beoordelen, weten jouw medewerkers wat jij verwacht?

Weten jouw medewerkers wat jij van hen verwacht? En weet jij wat jouw medewerkers van jou verwachten? Ga met medewerkers in gesprek! Zo weet je wat er speelt op de werkvloer, waar (verborgen) talenten liggen van je medewerker en waar ontwikkeling of hulp gevraagd wordt. Natuurlijk is het in de waan van de dag lastig om tijd te nemen en deze gesprekken te voeren. Maar het levert zoveel (tijd) op. Want juist in die gesprekken zit zoveel waarde. Wil je dat je medewerkers blijven werken aan hun ontwikkeling om die veranderingen binnen de branche te kunnen bijbenen, dan zal je hierover met hen in gesprek moeten.

Maak duidelijke afspraken

Medewerkers willen geen gesprekken waarin zij alleen maar horen wat fout gaat. Ze willen dat er wordt meegedacht over hun eigen ontwikkeling. Ook vinden ze het fijn om mede hun doelen vorm te geven. Het planningsgesprek aan het begin van het jaar is hiervoor het moment bij uitstek om meer verantwoordelijkheid te geven aan je medewerkers en hen daadwerkelijk zelf aan de slag te laten gaan met hun functioneren.
De volgende tips kunnen je helpen bij het voeren van een goed planningsgesprek:

  •  Spreek duidelijke doelen af
  •  Reserveer voldoende tijd voor het gesprek
  • Geef medewerkers nieuwe kansen
  • Gebruik een formulier met vaste criteria
  • Blijf bij de feiten en gebruik geen geruchten

Start met beoordelen

Wil je binnen jouw bedrijf een cultuur te laten ontstaan waarbinnen ontwikkeling een vanzelfsprekendheid wordt? Ga dan starten met het planningsgesprek!

Wij snappen dat het starten met deze gesprekken en het vastleggen daarvan tijdrovend is. Daarom hebben wij Pulse! ontwikkeld. Zo kun je gestructureerd in gesprek met je medewerker, staat de dialoog centraal en zorgt Pulse ook nog dat met één druk op de knop het gesprek wordt vastgelegd. Met Pulse worden zowel de leidinggevenden als de medewerkers voorafgaand aan de gesprekken uitgenodigd om zich voor te bereiden op o.a. het gedrag, operationele doelstellingen, ambitie en ontwikkeling. Heel simpel, heel praktisch en bovenal wel zo makkelijk. Zodat jij tijd hebt voor het goede gesprek!

Meer weten? Neem dan contact op met Mandy Stelte, via mandy@innovam.nl