Alles over het Onderwijsleerbedrijf

Onderwijsleerbedrijf (OLB) voor motorvoertuigentechniek.

In het Onderwijsleerbedrijf leren scholieren precies hoe het in de praktijk werkt in een simulatie-omgeving. Een veilige testomgeving dus, waar ze veel fouten mogen maken. En dus een hoop leren.

Hoe werkt het Onderwijsleerbedrijf?

Het Onderwijsleerbedrijf is een opleidingsconcept speciaal ontwikkeld om BOL-leerlingen vanuit het onderwijs beter voor te bereiden op de dagelijkse praktijk. In het Onderwijsleerbedrijf wordt een autobedrijf nagebootst, compleet met professionele receptie en een goed geoutilleerde, modern ingerichte werkplaats. Ook wordt gewerkt aan de beroepshouding van leerlingen: op tijd komen, gedrag en uitstraling.

Leerlingen, scholen en bedrijven ervaren het OLB als een goede leerschool voorafgaand aan de vakgerichte stage.

Voordelen voor bedrijfsleven

De werkplaats van het Onderwijsleerbedrijf wordt voorzien van opdrachten door het regionale bedrijfsleven. De auto’s worden onder toeziend oog van een professionele werkplaatschef gerepareerd.

Wij verzorgen:

  • Transport per autoambulance van te maken voertuigen 
  • Uitvoering van de reparaties
  • Verzekeringen tijdens ons werk
  • Aantrekkelijke uurlonen

Welk werk kan ik uitbesteden aan het OLB?

Alle werkzaamheden uit jouw werkplaats komen in aanmerking, zoals reparaties, onderhoud en verkoop klaarmaken. Met uitzondering van APK afmelden en reparaties waar uitsluitend merkspecifieke testapparatuur voor nodig is.

Actieve Onderwijsleerbedrijven

Op dit moment zijn er 2 OLB’s actief in Nederland:

  • Dordrecht
  • Nieuwegein

Ook meewerken aan de ontwikkeling van toekomstig medewerkers in uw bedrijf? Neem dan nu contact op en maak een afspraak met het Onderwijsleerbedrijf!