Moving Forward

Bij de pakken neerzitten, dat doen we niet

We helpen je nog steeds met jouw ontwikkeling en die van je bedrijf. Daar verandert niets aan. Deze tijd vraagt wel om een andere aanpak. We gaan bijvoorbeeld meer gebruik maken van digitale (leer)middelen. Op deze pagina vertellen we er over.

Innovam Truckwise werkt door onder hoogspanning

Nee, we geven momenteel geen klassikale trainingen. Maar dat betekent niet dat onze trainers stilzitten. Integendeel! Deze toppers hebben zich de afgelopen dagen vastgebeten in de preparatie van onze Mercedes Benz hybride trainingstruck. De laadklep is verwijderd, het chassis ingekort en er zijn praktijkopdrachten ingebouwd rondom het hybridesysteem. We zijn trots! Trots op het feit dat we hiermee de 1e geprepareerde hybride trainingstruck in Nederland, en wellicht van Europa, hebben!

Zo maakten onze trainers deze Mercedes Benz klaar om mee te trainen

Werkplaats hulpvideo’s voor al onze RPT-leerlingen

Op dit moment zijn er geen trainingen bij Innovam, dus ook geen RPT-dagen voor BBL-leerlingen. Toch helpen we leerlingen graag een handje, ook op hun werkplek. Daarom krijgen al onze RPT-leerlingen tot het eind van dit schooljaar toegang tot onze werkplaats hulpvideo’s. Video’s zoals ‘Bedrading koplamp repareren’ en ‘Massasluiting met een multimeter opsporen’.

Gewoonlijk kun je deze video’s op een RPT-dag gebruiken en als je meer dan 4 RPT-dagen per schooljaar volgt. Maar nu komen ze dus online beschikbaar voor alle leerlingen (en hun leermeester) die dit jaar RPT volgen. Betreffende leerlingen ontvangen persoonlijk bericht zodra de video’s beschikbaar zijn.

Leer vanuit huis of jouw werkplek met Performance Academy

Klassikaal opleiden zit er nog even niet in en door uitval van werkzaamheden is de verwachting dat veel werknemers tijd overhouden. Een ideaal moment om te werken aan je persoonlijke ontwikkeling. Om dit te faciliteren bieden we de Performance Academy.

Met de Performance Academy bieden we een online leeromgeving met ruim 100 verschillende online trainingen, op het gebied van Commerciële vaardigheden, Communicatie, Management, HR, Financieel en nog veel meer. Je vindt altijd iets wat bij je past.

Neem een kijkje

We Support Workshops biedt inzicht in je bedrijf

Namens WESP mogen we je aanbieden om gratis deel te nemen aan ‘We Support Workshops’. Dit is een initiatief van alle grossiers in Nederland om garagebedrijven te informeren over de marktontwikkelingen in de aftersales gedurende de crisis.

WESP verzorgt wekelijks voor ruim 1000 garagebedrijven een gedetailleerd rapport. Deze rapporten worden gebruikt om, op basis van cijfers en grafieken, het garagebedrijf aan te sturen. Je krijgt direct inzicht in de ontwikkelingen van je eigen bedrijf. Daarnaast worden je gegevens vergeleken met de huidige marktsituatie. Het gaat je helpen om in deze spannende tijden je bedrijf er veiliger doorheen te loodsen.

Wil je meer weten of direct aanmelden. Stuur dan een e-mail naar info@mywesp.com 

Alvast aan de slag met Subsidie Praktijkleren

In deze onzekere tijd is het goed om je te verdiepen in subsidieaanvragen. Begeleid je dit schooljaar een BBL-leerling? Dan komt je bedrijf waarschijnlijk in aanmerking voor een tegemoetkoming: Subsidie Praktijkleren. De tegemoetkoming bedraagt maximaal €2.700 per BBL-leerling per jaar.

Wij helpen je om de aanvraag in orde te maken. Dit bespaart je tijd en geld. We adviseren je over de voorwaarden en helpen met de benodigde documenten, en we dienen voor jou de aanvraag in. Wij weten namelijk precies hoe het werkt en waar je recht op hebt.

Lees meer over Subsidie Praktijkleren

IBKI hervat mbo-examens; Innovam ondersteunt met praktijktrainingen

Vanuit het belang van studenten, ROC’s en bedrijven hervat IBKI vanaf 28 april op kleine schaal en met extra beschermingsmaatregelen de proeven van bekwaamheid (praktijkexamens) voor BOL- en BBL-studenten. Tenzij aanscherping van de overheidsmaatregelen dat onmogelijk maakt.

IBKI voert deze praktijkexamens in de periode tot eind mei 2020 alleen nog uit voor diploma-kandidaten. In juni kunnen dan ook de examens voor de overige studenten weer starten, is de verwachting. Om deze kandidaten goed voor te bereiden, zal Innovam de relevante trainingen aanbieden. Daarover vertellen we je later meer.

E-learning NEN 9140 voor werkgevers en ARBO-verantwoordelijken

Sinds mei 2019 is de norm NEN 9140 compleet herzien. Onze online training legt goed uit wat de norm inhoudt, en wat dat voor consequenties heeft voor het werken aan e-voertuigen in de werkplaats. Werkgevers en Arbo-verantwoordelijken gebruiken deze e-learning om voldoende kennis te hebben van de norm NEN 9140. Zij zijn immers verantwoordelijk voor de veiligheid in de werkplaats.

Steeds meer helpdesk-ondersteuning bij e-voertuigen

Ook in deze tijd wordt veel gebruik gemaakt van de technische helpdesk bij Autoniveau. We zijn blij dat we daaraan merken dat veel garagebedrijven niet zijn komen stilliggen. De helpdesk ondersteunt met informatie en het stellen van diagnose, en bij Remote Diagnose. Daarvoor breiden we op dit moment het servicecentrum zelfs uit.

We geven de laatste tijd opvallend meer ondersteuning bij onderhoud en diagnose aan elektrische voertuigen. We hebben sinds jaren zoveel ervaring opgedaan dat we telefonisch goed kunnen adviseren. Verder zorgen we dat we altijd goed op de hoogte zijn van de wijzigingen bij het Digitaal Service Register.

Tot 15 mei: Gratis HR scan

Een cadeau voor jou en je medewerkers
Met onze HR scan geven we je duidelijkheid. Duidelijkheid over jouw personeelszaken. En dat doen we tot 15 mei helemaal gratis.

Is alles op orde?
Als ondernemer wil je tevreden en gezonde medewerkers. Medewerkers die zich prettig voelen, goed presteren en blijven ontwikkelen. Dit kan alleen als je personeelszaken op orde zijn. Denk bijvoorbeeld aan een goed werkend systeem van functioneren en beoordelen. Er zijn veel personeelszaken die om aandacht vragen. Weet jij welke dit zijn?

Samen zorgen we voor overzicht
Meld je aan voor een gratis HR scan. Na je aanmelding gaan we je (video)bellen. In een uitgebreide inventarisatie kijken we naar de personeelszaken in je bedrijf. Bijvoorbeeld; de aanwezigheid en compleetheid van personeelsdossiers, de actualiteit van arbeidsovereenkomsten en toepassing van wet- en regelgeving.

Nu is het aan jou!
Na de inventarisatie krijg je een rapport met ontwikkel- en verbeterpunten en praktische adviezen. Daarmee kan je direct aan de slag! De toelichting geven we in een telefonisch gesprek. Hierna weet je zeker dat je bedrijf er goed voor staat met de personeelszaken.