Power2Drive

Ons lespakket voor het VMBO

Geïnspireerd door digitale ontwikkelingen en het nieuwe kern- en keuzeprogramma hebben we het lesprogramma compleet vernieuwd. Met een frisse opmaak, korte teksten, veel afbeeldingen en video's sluit de lesmethode naadloos aan bij de wereld van nu, en is het de perfecte voorbereiding voor de opleidingen aan de ROC's. Lees nu alles over Power2Drive!

Power2Drive, onze lesmethode voor het VMBO
Power2Drive bestaat uit theorie- en praktijkboeken en een digitaal platform met ondersteunend materiaal. Voor schooljaar 2019/2020 hebben we de lesstof voor de 4 profielmodulen grondig herzien, waardoor Power2Drive nog meer past bij het niveau van je leerling.

Power2Drive:

  • is gebaseerd op het nieuwe examenprogramma M&T
  • bevat korte, overzichtelijke teksten en veel afbeeldingen
  • maakt duidelijk onderscheid tussen basis en kader, gebaseerd op de syllabus
  • biedt compleet docentenmateriaal met toetsen, planners en antwoorden

Profielmodulen en keuzevakken
Uiteraard is Power2Drive volledig gebaseerd op het nieuwe beroepsgerichte examenprogramma Mobiliteit en Transport. Het lesmateriaal voor theorie en praktijk van elke module beslaat 100 SBU. We bieden lesmateriaal voor de vier profielmodulen. Daarnaast bevat Power2Drive materiaal voor zes beroepsgerichte keuzevakken:

  1. Motorsystemen
  2. Aandrijf- en remsystemen
  3. Elektronica
  4. Bedrijfswagen
  5. Fietstechniek
  6. Gemotoriseerde tweewieler

Power2Drive heeft nu ook een speciaal ontwikkelde Introductiemodule: hiermee krijgen je nieuwe leerlingen in ongeveer één week een heleboel belangrijke basiskennis voor hun opleiding. Zo beginnen ze met een goede basis aan de échte modulen.

Gebruiksgemak
Naast theorie- en praktijkboeken biedt Power2Drive ondersteunend online materiaal: video’s en animaties. Zo kun je bijvoorbeeld vóór een praktijkopdracht je leerlingen naar de gerelateerde video’s en animaties laten kijken. Dit scheelt je een eerste uitleg en geeft de leerling alvast een beeld van wat hem in de praktijkopdracht te wachten staat. Deze content staat op Navigator, ons online leerplatform. Op Navigator vind je ook het docentenmateriaal: toetsen (2 sporen), theorie met antwoorden en planners per module voor basis- en voor kaderleerlingen.

Alle praktijkopdrachten staan overzichtelijk in het praktijkboek. Voor de keuzevakken zijn er extra praktijkopdrachten die je zelf kunt printen, deze staan op Navigator.

Doorgaande Leerlijn
Power2Drive sluit naadloos aan op onze mbo-methoden Cars Autotechniek en BigWheels Bedrijfsautotechniek. De verschillende methoden zijn inhoudelijk op elkaar afgestemd en hebben dezelfde structuur en vormgeving. Daardoor zijn ze herkenbaar voor jou en je leerlingen.

Bestellen
Vul voor meer informatie, de pakketmogelijkheden en bijbehorende prijzen of een inkijkexemplaar het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wil je direct bestellen? Ga dan naar de webshop.

Meer weten over onze leermiddelen? Neem vandaag nog contact op!