Cars is vernieuwd

Voor schooljaar 2016/2017 hebben we Cars volledig vernieuwd, net als de methodes BigWheels voor BAT en EBAT en Power2Drive voor het vmbo. Cars bestaat uit theorie- en praktijkboeken en een digitaal platform met ondersteunend materiaal. Vanaf nu is Cars ook te verkrijgen als compleet digitale methode

  • sluit volledig aan op het nieuwe kwalificatiedossier
  • zowel lineair als concentrisch te gebruiken
  • groot aantal video’s en (3D)animaties
  • praktijkgericht met voldoende realistische praktijkopdrachten
  • geef je eigen onderwijs vorm met ons nieuwe LMS

Opbouw

Cars is modulair opgebouwd. Per module is duidelijk welke hoofdstukken bij welke kerntaak horen. Wij hebben een volgorde gemaakt, maar je kunt de modules ook in je eigen volgorde behandelen. In het docentenmateriaal staan wegwijzers die je een overzicht geven van welke opdrachten en ondersteunend materiaal bij welke theorie hoort. 

Gebruiksgemak
Cars is gebaseerd op blended learning. Dat betekent dat je theorie, praktijk en ondersteunend materiaal voor elke klas/leerling in willekeurige volgorde kunt inzetten. Zo laat je bijvoorbeeld vóór een praktijkopdracht je leerlingen naar de gerelateerde video’s en animaties kijken. Dit scheelt je een eerste uitleg en geeft de leerling alvast een beeld van wat hem in de praktijkopdracht te wachten staat. Je vindt deze content op JACK, ons online leerplatform. 

NIEUW: digitale methode
Onze nieuwe digitale methode koppelt écht interactieve content (die speciaal voor gebruik op een tablet of laptop is gemaakt) aan een volwaardig LMS. Hiermee volg je makkelijk de voortgang van je leerlingen aan de hand van hun score op vragen en toetsen en wijs je opdrachten toe. Ook kun je zelf (eigen) content toevoegen, zoals extra vragen, toetsen, en opdrachten.

Een licentie geeft je toegang tot alle leerstof van een opleiding, dus niet meer per leerjaar. Hierdoor bepaal je zelf hoe je jouw lessen opbouwt. Wil je bijvoorbeeld in leerjaar 1 al beginnen met schemalezen? Of de volgorde van de praktijkopdrachten veranderen? Geen probleem!

Voor schooljaar 2018-2019 ontwikkelen we deze nieuwe digitale methode verder door tot een complete leeromgeving. Hierin wordt onze content gecombineerd met practicumopdrachten en andere leermiddelen.
 
Bestellen
In de flyer vind je een overzicht van pakketmogelijkheden en bijbehorende prijzen. Vul voor meer informatie of een inkijkexemplaar het contactformulier in, dan nemen we zo snel mogelijk contact met je op. Wil je direct bestellen? Ga dan naar de webshop.
 
FlyerGa naar veelgestelde vragenNeem vandaag nog contact op!