EV & Hybride

Trainen onder hoogspanning

Hybride en elektrische voertuigen (EV) zijn uitgerust met een High Voltage (HV) systeem. Hierbij komen spanningen vrij die veel hoger zijn dan een mens kan verdragen. Het is daarom letterlijk van levensbelang dat je weet hoe het elektrische circuit van voertuigen werkt en hoe je hier veilig mee moet omgaan. Onze Hybride/EV trainingen zijn een must voor iedereen die met deze auto’s werkt. Van monteur tot verkoper.

Veilig werken aan e-voertuigen basis (VOP NEN-9140)

Deze training is voor technici die op een veilige manier onderhoud aan e-voertuigen moeten kunnen verrichten. Je leert de HV-componenten te herkennen om beter te begrijpen wat de risico’s zijn. Inclusief certificaat NEN-9140.

Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN-9140)

Tijdens deze training leer je hoe je veilig metingen kunt verrichten om zo zeker te zijn dat de het HV-systeem veilig is om aan te werken door jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP).

Onderhoud en reparatie van e-voertuigen (HV-batterij)

Na de training kan je eenvoudige reparaties aan e-voertuigen uitvoeren en ken je de laadmogelijkheden en strategieën voor HV-batterijen van e-voertuigen.

Diagnose aan e-voertuigen (HV-batterij)

Nadat je de e-learning en de praktijkdag hebt gevolgd kan je een herhaaldelijk stappenplan opstellen en toepassen in relatie tot een diagnose van laadpalen en HV-batterijen van e-voertuigen.

Alles over Hybride en EV

Normen, veilig werken en techniek

Lees meer

Recent bekeken

* Prijzen zijn exclusief btw en evt. examen.