Alles over ondernemen in het EV-tijdperk

Als je weet wat er speelt kun je duidelijke keuzes maken

Als eigenaar van een autobedrijf zie je de ontwikkelingen in de markt van elektrisch rijden elkaar snel opvolgen. Voor je het weet ben je niet meer aangesloten bij klantvragen en kunnen jouw autotechnici een storing niet meer diagnosticeren en verhelpen. Wat betekent dit voor jou, het personeel en de toekomst van je bedrijf? Als er veel vragen zijn, is het fijn om te weten dat er ook antwoorden zijn.

EV’s zijn technisch minder complex dan voertuigen met verbrandingsmotor en de onderhoudsbehoefte ligt zo’n 50 procent lager, zo berekende BOVAG in 2018. Vervangingsonderdelen die nu nog voor een leuke omzet zorgen vind je niet terug op een EV. Wat betekent dit voor jou, het personeel en de toekomst van je bedrijf?

Als de nieuwprijzen dalen en het aanbod toeneemt, kan het snel gaan met EV. Investeer je in nieuwe techniek of houd je het bij oude techniek? Als je weet wat er speelt kun je duidelijke keuzes maken. Of kies voor een combinatie.

Netwerk van specialisten

EDGe Mobility is een nieuw keurmerk dat autobedrijven ondersteunt op het gebied van elektrisch rijden. Het keurmerk betekent dat een autobedrijf beschikt over gespecialiseerde vakkennis op het gebied van elektrische auto’s.

Kwaliteitslabel

Naar buiten toe is het een kwaliteitslabel. Het geeft zekerheid over de vakkennis in het bedrijf. Niet alleen in de werkplaats, ook in de showroom. Verkopers worden bijvoorbeeld ook getraind op het gebied van laadtechnieken, laadpassen en laadpalen.

Ondersteuning voor deelnemers

Aangesloten bedrijven krijgen ondersteuning in de vorm van structurele trainingen en technische informatie. Daarnaast kunnen deelnemers terugvallen op remote diagnostics en een technische helpdesk met specifieke ev-kennis. Dit wordt ingevuld door Innovam en Autoniveau. Verder krijgen deelnemers verschillende marketingmiddelen en korting op laadpalen.

Sluit je aan

Slimme ondernemers die de continuïteit van hun autobedrijf willen garanderen, sluiten zich daarom nu aan bij EDGe Mobility om deel uit te maken van het netwerk van specialisten.

Neem een kijkje bij EDGe Mobility