Zo sluit je in het leerbedrijf slim aan bij school
Vertelt je leerling uit zichzelf precies wat er op school allemaal gebeurt? Het is voor jou als leermeester wel handig om te weten welke onderwerpen behandeld worden en welke theorie en opdrachten daar bij horen.
 
Doordat Innovam lesmethodes voor ROC’s maakt, kunnen we leermeesters vertellen wat er op school gebeurt. Onze ontwikkelaars van het lesmateriaal maakten een handige toelichting bij ‘Elektronica’. Echt een onderwerp waarbij begrip van de basis er goed in moet zitten, meteen vanaf het begin van de opleiding.
 
Neem bijvoorbeeld het onderwerp Verlichtingssystemen. Het vervangen van een lampje is in veel gevallen allang geen klusje meer voor een beginnende leerling. Het is vooral belangrijk dat hij leert met elektrisch meetgereedschap als de multimeter om te gaan. Daarbij moet hij weten waarom, wat en hoe hij moet meten. En het is ook belangrijk dat hij van tevoren weet welke waarde hij op een bepaalde plek zou moeten meten. Pas dan kun je bepalen of er al dan niet sprake is van een storing.
 
Lees en download de uitleg van onze ontwikkelaars en bewaar deze bijvoorbeeld in de RPT-gids. Werkt je leerling op school met ons lesmateriaal: ‘Cars’ of ‘BigWheels’ dan is deze uitleg extra interessant voor jou. Het lesmateriaal bestaat uit schoolboeken en praktijkboeken, en video’s en animaties op JACK. RPT bij Innovam sluit op het lesmateriaal aan. 
 
Bekijk wat onze ontwikkelaars zeggen over ‘Elektronica in de BBL’ (download pdf)