APK-regelgeving

Download de APK-regelgeving als pdf of raadpleeg de APK-keuringseisen online

APK-keurmeesters zijn gebonden aan bepaalde regels voor het APK-keuren van een voertuig. De regelgeving en APK-keuringseisen van RDW kun je downloaden als pdf of online raadplegen. Op deze pagina helpen we je op weg!

APK checklist. De regelgeving en keuringseisen

RDW-boek ‘Regelgeving APK’

In het RDW-boek ‘Regelgeving APK’ zitten een aantal afdelingen (tabbladen). Dit zijn de bladen die uitsteken en waar een nummer op staat. Het boek bestaat uit 8 afdelingen waaronder de administratieve procedures, invulinstructies voor het APK-rapport, de APK-keuringseisen, het erkenningssysteem en het cusumsysteem.

Je kunt het boek als pdf op deze pagina downloaden of bij ons bestellen. Dan sturen we het boek naar je op.

Online regelgevingen keuringseisen

Het grote voordeel van de digitale regelgeving is dat bij iedere APK-keuringseis de wijze van keuren inzichtelijk is. Daarnaast vind je hier direct de eventuele aanvullende permanente eisen en toelichtingen, zonder dat je hoeft te zoeken naar het juiste artikelnummer. Je kunt ook op afbeeldingen zoeken.

Tip: gebruik de handige zoekfunctie bovenin het scherm. Je vindt dan de keuringseisen/artikelen waarin de zoekterm voorkomt!

Goede APK-trainingen

Op zoek naar een geschikte APK-training? Bijvoorbeeld om APK-keurmeester te worden of je bevoegdheid te verlengen? De beste APK-trainingen vind je altijd bij Innovam. We bereiden je voor op het examen en we hebben veel aandacht voor goed keurmeesterschap en jouw dagelijks werk als keurmeester.