APK-regelgeving

Hoe word ik APK-keurmeester?

Toelatingseisen
Inschrijven voor het examen APK-keurmeester kan alleen als je in het bezit bent van een MBO-diploma op tenminste Niveau 3 (eerste [bedrijfs-] autotechnicus) of een aantoonbaar gelijkwaardig diploma/certificaat én een Verklaring Omtrent het Gedrag (VOG) kunt overleggen. 

Hoe ziet je examen eruit?
Het examen doe je bij IBKI. Het begint met meerkeuzevragen over de APK-regels. Daarna volgen cases die je toetsen of je genoeg praktijkervaring hebt en genoeg weet van voertuigentechniek. Tot slot doe je praktijkopdrachten. Als je eenmaal keurmeester bent, dan kun je deze bevoegdheid na 2 jaar verlengen door het examen Bevoegdheidsverlenging te doen.

Eisen APK-Keurmeester

Strengere exameneisen

Om de kwaliteit van de APK te verbeteren zijn per 2014 zijn de APK-examens veranderd. Praktijkervaringsvragen zijn nu een vast onderdeel van elk examen. Verder is de normering aangepast. Voor elk afzonderlijk onderdeel of onderwerp moet de kandidaat een ‘voldoende’ halen. Zit er een ‘onvoldoende' tussen, dan is de kandidaat voor het hele examen gezakt en moet hij het hele examen opnieuw doen. Doordat de slagingskans kleiner is geworden, is het verstandig om een (uitgebreidere) examentraining te volgen.

Over APK-trainingen bij Innovam

Innovam biedt doeltreffende examentrainingen die perfect bij jouw keuringservaring passen. Bovendien kun je bij ons examenvragen online oefenen. Met constructieve feedback die we krijgen tijdens de trainingen, ontwikkelen we vervolgens webinars en thema-avonden die je verder helpen om beter en sneller te keuren. Daarnaast helpen we je tussen de examens door altijd up to date te blijven in je vakgebied. Meer weten over hoe je een nóg betere vakman wordt? Neem contact met ons op!


Stel je vraag over APK

APK Bevoegdheidsverlenging

Met onze trainingen ga je een stuk zekerder je examen in

APK2 Bevoegdheidsverlenging