Wat betekent APK?

APK betekent Algemene Periodieke Keuring. Dit is in heel Europa een wettelijk verplichte keuring. Tijdens de keuring beoordeelt een keurmeester het voertuig op verkeersveiligheid, milieu en registratie. Zo voorkomen APK-keurmeesters dat er gevaarlijke situaties ontstaan met voertuigen die te onveilig zijn om nog aan het verkeer deel te nemen. Bovendien beschermen ze op deze manier het milieu: voertuigen die teveel schadelijke stoffen uitstoten, worden afgekeurd.

APK-keurmeester worden?

Als APK-keurmeester maak je de weg een stukje veiliger. Wil je keurmeester worden, dan kan dat als je aan de toelatingseisen voldoet. Als dat zo is, dan volg je onze training die je voorbereidt op het examen, goed keurmeesterschap en je dagelijks werk als APK-keurmeester. Na het examen ontvang je je APK-pas en kun je aan de slag!

Als je eenmaal keurmeester bent, dan kun je deze bevoegdheid na 2 jaar verlengen door het examen Bevoegdheidsverlenging te doen.

Toelatingseisen APK-Keurmeester

APK-regelgeving

 
Bij de Algemene Periodieke Keuring ben je als APK-keurmeester gebonden aan bepaalde regels. Deze regels en eisen voor het APK-keuren van een voertuig staan in de APK-regelgeving van RDW.

Alles over de APK-regelgeving

Strengere exameneisen

Om de kwaliteit van de APK te verbeteren zijn per 2014 zijn de APK-examens veranderd. Praktijkervaringsvragen zijn nu een vast onderdeel van elk examen. Verder is de normering aangepast. Voor elk afzonderlijk onderdeel of onderwerp moet de kandidaat een ‘voldoende’ halen. Zit er een ‘onvoldoende' tussen, dan is de kandidaat voor het hele examen gezakt en moet hij het hele examen opnieuw doen. Doordat de slagingskans kleiner is geworden, is het verstandig om een (uitgebreidere) examentraining te volgen.

APK-trainingen bij Innovam

Innovam biedt doeltreffende examentrainingen die perfect bij jouw keuringservaring passen. Bovendien kun je bij ons examenvragen online oefenen. Met constructieve feedback die we krijgen tijdens de trainingen, ontwikkelen we vervolgens webinars en thema-avonden die je verder helpen om beter en sneller te keuren. Daarnaast helpen we je tussen de examens door altijd up to date te blijven in je vakgebied. Meer weten over hoe je een nóg betere vakman wordt? Neem contact met ons op!

Bekijk onze uitstekende APK-trainingenStel je vraag over APK

APK Bevoegdheidsverlenging

Met onze trainingen ga je een stuk zekerder je examen in

APK2 Bevoegdheidsverlenging