Training: Veilig werken aan e-voertuigen voor hulpverleners

Speciaal voor medewerkers van politie en brandweer

Medewerkers van politie en brandweer moeten veilig omgaan met e-voertuigen. Dat leer je tijdens deze training. Leer de belangrijkste risico's en ga volop aan de slag in onze praktijkhal. Meer weten? Lees snel verder!

Trainingsinformatie

WAAROM DE TRAINING VEILIG WERKEN MET E-VOERTUIGEN VOOR HULPVERLENERS?

Ook medewerkers van politie en brandweer moeten veilig kunnen werken aan e-voertuigen. Bijvoorbeeld na een ongeval waarbij één of meerdere e-voertuigen betrokken zijn. Het is belangrijk dat hulpverleners weten hoe je op een verantwoorde en veilige manier met een e-voertuig moet omgaan. Onvoldoende kennis over de risico’s kan gevaarlijke situaties opleveren.

HOE IS DE TRAINING OPGEBOUWD?

Voor de training maak je eerst een e-learning, hierin wordt de theorie behandeld. Deze e-learning duurt ongeveer een uur. Voor het praktijkdeel kom je een hele dag naar Innovam.

WAT LEER IK TIJDENS DE TRAINING?

Tijdens de training leer je welke uitvoeringsvormen er in e-voertuigen zijn en je leert de HV-componenten herkennen. Dit helpt je om beter te begrijpen wat de risico’s zijn, en hoe je op een verantwoorde en veilige manier met een e-voertuig moet omgaan. Een belangrijk onderdeel van deze training is het omgaan met beschadigde e-voertuigen en e-voertuigen waarvan niet met zekerheid kan worden vastgesteld dat ze veilig zijn.

Je leert:

  • De ev-componenten van een e-voertuig herkennen;
  • wat de veiligheidsrisico’s zijn van werken aan, met of nabij e-voertuigen;
  • welke veiligheidsmaatregelen je moet nemen bij het werken aan, met of nabij e-voertuigen;
  • welke persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM’s) noodzakelijk zijn bij het werken aan e-voertuigen;
  • hoe je PBM’s moet controleren op veiligheid;
  • aan welke eisen de PBM’s moeten voldoen;
  • hoe je met behulp van een risicoanalyse de (veiligheids-) toestand van een e-voertuig kunt bepalen;
  • het belang kennen en uitvoeren van het meten van de batterij temperatuur;
  • een inschatting maken of er elektrisch- of brandgevaar dreigt;
  • hoe je een e-voertuig veilig kunt stallen.

 

HOE ZIT HET MET CERTIFICERING?

Na afloop van de praktijkdag en bij voldoende resultaat van de e-learning ontvang je een deelname-certificaat NEN 9140 VOP (Voldoende Onderricht Persoon).

HEB IK VOORKENNIS NODIG?

Om deze training goed te kunnen volgen beheers je de Nederlandse taal in woord en geschrift. Daarnaast moet je werkzaam zijn bij de politie of brandweer.   

MAATWERK

De vorm en het programma van deze training kunnen we laten aansluiten op jouw specifieke wensen en behoeften. Kijk voor meer informatie op onze pagina Maatwerk en Incompany.

Meer informatie en bestellen

Wil je meer informatie over deze training, neem dan contact met mij op via onderstaand formulier.

Anja van Hermelen
Accountmanager voor politie en brandweer

Voor- en achternaam

Zij gingen je voor

Politie | Team transport

Bergingsmedewerkers van de politie moeten veilig kunnen werken; ook aan e-voertuigen. Voor het Team Transport hebben wij de training Veilig werken met e-voertuigen voor hulpverleners (NEN 9140) ontwikkeld. De deelnemers hebben geleerd hoe je op een veilige en verantwoorde manier e-voertuigen moet benaderen en veiligstellen. Bijvoorbeeld bij een ongeval. De training is door de deelnemers met goed resultaat afgerond. Zij kregen na afloop het certificaat NEN9140-VOP. 

Ook interessant voor jou

Veilig werken aan e-voertuigen gevorderd (VP NEN 9140)

Tijdens deze training leer je hoe je veilig HV-metingen kunt verrichten. Zo ben je er zeker van dat het HV-systeem veilig is om aan te werken, voor jou of je collega die ev-voldoende is onderricht (ev-VOP). Inclusief branche-erkend certificaat NEN 9140.

Norm NEN 9140 (boek)

Het boek: Norm NEN 9140:2019 is een belangrijk boek voor werkgevers: zij hebben de zorgplicht voor de veiligheid van het personeel bij het werken aan e-voertuigen. Het is ook een toegankelijk naslagwerk voor in de werkplaats.